dijous, 21 de setembre del 2017

ARA ÉS HORA SEGADORS....

Comunicat d’Àgora Maçònica sobre els fets del 20 de setembre.  
Ens hem de conscienciar que s’haurà d’estar molts dies al carrer.  


Primer t’ignoren, després es riuen de tu, més tard t’ataquen, aleshores hem guanyat.” (Ghandi)  
Finalment, l’Estat espanyol ha decidit passar contundentment a l’acció, amb una actuació encaminada a decapitar el nucli dur encarregat del referèndum de l’1-O, i que ha comportat la detenció de catorze alts càrrecs de la Generalitat, apart d’escorcolls a diverses empreses i la incautació de material necessari per a la consulta.
Com no podia ser d’una altra forma, la reacció popular ha estat fulminant, amb concentracions massives a diverses encontrades del país, essent la més important la que s’està realitzant, en el moment de redactar aquest comunicat, a la Rambla de Catalunya amb Gran Via de les Corts Catalanes de Barcelona, davant de la seu de la Conselleria d’Economia i Finances de la Generalitat. Tarragona, Vic, Girona, Sabadell, Reus i a d’altres localitats també s’estan produint aquestes concentracions populars. També tenim constància que a altres ciutats de l’Estat també s’han produït concentracions de protesta. També ha estat significativa el posicionament de l’alcaldessa de Barcelona i dels dirigents de les principals organitzacions sindicals, CCOO i UGT entre d’altres.
Davant d’aquesta situació ÀGORA MAÇÒNICA no solament condemna radicalment aquests fets, sinó que al mateix temps fem una crida a tots els demòcrates, siguin partidaris o no de la independència, ja que el que comença a estar en perill és l’estat de dret. En aquest sentit, fem les següents consideracions:
 1) Ens hem de conscienciar que s’haurà d’estar molts dies al carrer, fent ostensible la nostra protesta, d’una forma cívica i pacífica.
2) No ens hem de deixar portar per provocacions que segurament rebrem des de diverses instàncies interessades en provocar aldarulls i actes violents. Els catalans som gent pacífica, però ferma en la defensa de la nostra dignitat.
3) Utilitzem al màxim el poder de les xarxes socials, però evitem fer córrer falses informacions. Cal estar segurs del que enviem per les xarxes. Fem cas només de les instàncies catalanes segures: Generalitat i organitzacions sobiranistes.
4) No perdem la calma, perquè fins arribar al dia 1-O poden passar encara moltes coses i cal saber dosificar les energies. La lluita serà llarga. En aquest sentit, s’ha informat que els membres del cossos policials tenen suspesos els permisos fins al 6 d’octubre, com a mínim. A més estan arribant enormes contingents policials d’arreu l’estat.
 5) La nostra fermesa i forma cívica de defensar el que volem, és dir, posar una urna i que la gent decideixi com vol ser el nostre futur, és la nostra millor arma.
Finalment recordem una dita de Ghandi: “Primer t’ignoren, després es riuen de tu, més tard t’ataquen, aleshores hem guanyat.”
Barcelona, 20 de setembre de 2017

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada