divendres, 22 de setembre del 2017

A la vaga general política inclusiva

VinyetaLa comunitat educativa crida a concentrar-se davant d’escoles, instituts i universitats.  
El Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes proposa 'pactar una aturada general indefinida'.  
Constituït un comitè de suport al referèndum de l’1-O a Girona i a Salt amb quaranta persones i el suport de diversos col·lectius alternatius.  
La vaga general, convocada a partir del 3 d’octubre, comptarà amb el suport de la CGT, la CNT, IAC i COS i de formacions com ara la CUP-CC.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 22/09/2017  
Girona (Gironès, comtat de Girona).-  

La comunitat educativa crida a concentrar-se davant de les escoles, instituts i universitats. Així ho demanen tant els sindicats majoritaris del sector, com l'USTEC-STEs (IAC) o la CGT d'Ensenyament, com el Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes.
‘Contra l’estat d’excepció i en defensa de la democràcia’, rebla el cartell de l'USTEC-STEs, que demana que a l'hora de l’esbarjo professors i alumnes surtin a les portes d’escoles i instituts per reclamar els drets de la ciutadania.
També la Federació de Pares i Mares d'Alumnat de Catalunya va condemnar ahir dimecres en un comunicat qualsevol acció contrària a la democràcia, drets i llibertats fonamentals.
Així mateix, el Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes, que agrupa a gairebé una vintena d'assemblees i organitzacions estudiantils, proposen en un manifest “pactar una aturada general indefinida i unitària de totes les universitats catalanes”, instar al Govern espanyol que abandoni “les actituds repressives” i garantir que totes les actuacions es puguin dur a terme de forma ”pacífica i cívica”.
Des de la Plataforma universitària en defensa del Referèndum també fan una crida a mobilitzar-se i convoquen els estudiants de la facultat de Geografia i Història, del Campus Central i del Campus Diagonal de la Universitat de Barcelona i als estudiants del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili.
Així, s’han aconseguit concentracions davant dels rectorats l’alumnat de la Universitat de Lleida i de la Universitat de Girona i s’ha celebrat un acte central des del migdia d’ahir al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona.
De fet, ahir dimecres els vuit rectors de les universitats públiques catalanes van publicar un manifest en què condemnaven “els episodis coercitius de la llibertat d'expressió que s'estan produint en els darrers dies” i exigien “diàleg com l'única via possible per l'enteniment en democràcia”.
Algunes facultats del país resten tancades des d’ahir dijous i desenes de professors han suspès les classes de manera indefinida.

Constitució a Girona i a Salt d’un comitè de suport al referèndum de l’1-O  
Segons ARIET.CAT una quarantena de persones van constituir abans-d’ahir a l’Ateneu Popular Salvadora Catà un comitè de suport al referèndum de l’1 d’octubre. Aquest comitè té per objectiu garantir la celebració del referèndum als municipis de Girona i Salt i respondre col·lectivament davant de qualsevol embat repressiu de l’Estat espanyol.
El comitè, en principi, compta amb el suport de diverses organitzacions, com Endavant,  i col·lectius alternatius, com ara el Grup Antirepressiu i l’Espai Antiracista, i de moltes  persones a títol individual.
En l’assemblea celebrada abans-d’ahir a l’ateneu gironí es va acordar participar en qualsevol mobilització que es produeixi des d’ara i fins l’1 d’octubre i aportar-hi un contingut “crític” i “transformador”.
El comitè assegura que el referèndum és una oportunitat “única” per iniciar un procés de ruptura amb un estat “autoritari i opressor”.

La vaga general com element de “pressió” i “mobilització”   
El comitè té la intenció de coordinar activitats amb col·lectius que treballen a favor del referèndum d’autodeterminació de l’1-O i aposta per la “desobediència” i la “mobilització popular” com a única via per celebrar la consulta. En aquest sentit, l’assemblea va acordar promoure la convocatòria d’una vaga general com a element de pressió.
Per donar a conèixer la seva activitat, s’ha creat un compte de Twitter i una pàgina de Facebook.
 Aquesta iniciativa se suma a d’altres similars que s’han multiplicat en les darreres hores arreu del territori.

CGT, CNT, IAC i COS van per feina  
Mentre les burocràcies sindicals de gestió i integració del Capital, escenificades per CCOO, UGT i USO, de cap manera s’apunten a la vaga general en defensa dels drets de la classe treballadora i de les llibertats democràtiques formals --usurpades per les grapes monàrquiques del govern Rajoy amb un estat d’excepció de fet al Principat de Catalunya i l’arribada de 5.000 agents del Cos Nacional de Policia del Regne (“els grisos”) i de la Guàrdia Civil (“els picoletos”)--, les centrals sindicals anarcosindicalistes (CGT i CNT), IAC i COS convocaran la vaga general, en principi, entre els dies 3 i 9 d’octubre. La realitat és que les forces d’ocupació arriben, desembarquen i aterren per terra, mar i aire a fi de crear una “setmana tràgica” enfront la Revolució de Setembre.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada