dissabte, 12 d’agost del 2017

Tractorada contra el macro càmping de Garriguella

Consideren que es tracta d'un "projecte especulatiu" que "destrueix el territori".  
Pagesos, entitats ecologistes, veïnes i veïns de Garriguella protesten contra el macro càmping. 
 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 12/08/2017   
Garriguella (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada).-  

Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies una quinzena de tractors, convocats per Unió de Pagesos (UP), han fet una marxa aquest dissabte al matí per les carreteres que envolten Garriguella (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada), per protestar contra el macro càmping que l'Ajuntament ha aprovat tirar endavant.  Unió de Pagesos critica que no s'hagi escoltat la pagesia i assegura que es tracta d'un projecte "especulatiu".
El coordinador general d'Unió de Pagesos, Joan Caball, diu que el càmping neix "com un bolet" i posa en dubte la qualitat dels llocs de treball que generaria la instal·lació. "No creiem que Garriguella necessiti un empresa que ofereixi llocs de feina de 800 euros al mes, a còpia de destruir el territori" ha reblat. Caball exigeix que la Generalitat "s'impliqui" per aturar els plans del promotor i reclama un model sostenible de turisme. La protesta ha comptat amb el suport de la Plataforma Salvem Garriguella i l’Iaeden-Salvem l’Empordà. 
Així, Unió de Pagesos, amb el suport de la plataforma Salvem Garriguella i l’Iaeden-Salvem l’Empordà, havia convocat la pagesia de l’entorn per fer una concentració amb tractors al municipi de Garriguella, aquest dissabte 12 d’agost, a partir de dos quarts de deu del matí. L’acte ha estat organitzat per oposar-se al projecte del macro càmping que es vol construir als afores del municipi garriguellenc.
La concentració de tractors ha tingut com a punt de trobada la rotonda del celler Trobat a Garriguella i, entre les deu del matí i les dotze del migdia, hi ha hagut la tractorada des de Garriguella, seguint tot un recorregut fins a la localitat de Roses (Alt Empordà, comtat de Peralada).
A partir de les dotze del migdia,  s’ha celebrat la rebuda dels tractors davant l’ajuntament de Garriguella, ja que el govern municipal ha expressat el seu posicionament a favor d’aquest projecte, que, segons l’alcaldessa del municipi, Isabel Teixidor, portarà riquesa al territori.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada