divendres, 4 d’agost del 2017

L’Ajuntament de Sarrià de Ter augmenta la pressió a Hinojosa i contracta serveis jurídics especialitzats

L'Ajuntament constata que no s'han eliminat les pudors i sorolls i manté el termini a l'empresa perquè ho resolguin.  
L’Ajuntament de Sarrià estudia vies legals contra Hinojosa.  
L’Ajuntament insisteix en la pressió i recorda que dilluns s’acaba el termini.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 04/08/2017 
Sarrià de Ter (Gironès, comtat de Girona).-  

Llegim en la premsa convencional que l'Ajuntament de Sarrià de Ter (Sarrià de Ter, comtat de Girona) ha augmentat la pressió a l'empresa paperera Hinojosa per les molèsties de soroll i pudor que afecten els veïns i, entre altres mesures, ha contractat serveis jurídics especialitzats per estudiar vies legals si l'empresa no resol la problemàtica en els 15 dies que el consistori els va donar i que, de fet, acaba aquesta setmana.
En un comunicat emès ahir, l'Ajuntament va recordar que «el termini avança i acaba en els pròxims dies» i que «ens mantenim en aquest avís». El termini va començar el 21 de juliol passat i ara acabarà amb la previsió que no s'hagin resolt els problemes. Per això, «seguim treballant en la línia que ens vam comprometre», assegura el consistori enumerant cinc punts. Un dels quals és la contractació de serveis jurídics especialistes en procediments administratius d'aquest tipus». Aquesta setmana, «s'han analitzat les vies legals de l'Ajuntament» i un cop finalitzi el termini que se'ls va donar per resoldre la incidència, i en cas que no hagin complert, es «concretaran les mesures que s'emprendran», previsiblement dilluns. A més, durant aquesta setmana i avui al matí «seguiran les reunions amb l'alcalde i diferents parts implicades», afegeixen.
A banda, el consistori ha sol·licitat «la intervenció de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat», també treballen en el «control i intervenció dels Serveis Tècnics d'Enginyeria del Consell Comarcal del Gironès, com a tècnic municipal», han obert «un procediment sancionador per l'incompliment de l'Ordenança de Sorolls» i s'ha contractat «una consultoria especialitzada en assessorament medi ambiental a qui s'ha encarregat específicament i amb urgència una anàlisi de la qualitat de l'aire relacionat amb la salut».
En el comunicat, l'Ajuntament assegura que és «plenament conscient de les molèsties de pudors i sorolls», ocasionades per l'empresa» i, per això, «fa mesos que s'està treballant intensament perquè l'empresa resolgui aquestes incidències». Amb tot, prossegueixen, «vist que en les darreres setmanes això no s'ha resolt, s'ha incrementat la pressió», «una dinàmica acordada també amb els veïns», sentencien repetint que el termini de 15 dies és inamovible.  

L’Ajuntament insisteix en la pressió i recorda que dilluns s’acaba el termini  
L’Ajuntament de Sarrià de Ter va emetre ahir un comunicat en què insisteix en la seva pressió a Hinojosa per l’increment de les molèsties de pudors i sorolls i anuncia que aquesta setmana per tal d’analitzar les vies legals del consistori s’han contractat serveis jurídics especialitzats. A més, recorda que dilluns que ve s’acaba el termini perquè millori el tema de les pudors i que si no és així la setmana que ve es concretaran les mesures que s’emprendran. Pels sorolls ja se’ls ha imposat una multa de 900 euros. 
En la nota, el consistori remarca que l’alcalde s’està reunint aquesta setmana amb les diferents parts implicades --després de les queixes d’alguns partits de l’oposició per la seva absència en algunes reunions-- i que l’ajuntament “fa mesos” que “treballa intensament” perquè l’empresa resolgui “les incidències”. En aquest sentit, es destaca que treballen en la línia en la qual es van comprometre amb les veïnes i els veïns.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada