dimecres, 9 d’agost del 2017

Els treballadors de les ambulàncies de Girona convoquen una manifestació

Imatge d´arxiu de dos treballadors en una ambulància a l´hospital Doctor Josep Trueta de Girona.
Dos treballadors en una ambulància a l'hospital Doctor Josep Trueta de Girona.
La protesta serà divendres i sortirà a les 12 del migdia de l'avinguda Ramon Folch, el mateix dia que comença la vaga parcial i indefinida. 
El mateix dia han preparat una concentració al peatge de Maçanet, a un quart de vuit del vespre.  
L'assemblea celebrada entre els sindicats acorda no negociar amb l'empresa sense la presència del SEM i CatSalut.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 09/08/2017  
Girona (Gironès).-  

Llegim en la premsa convencional gironina que els treballadors de les ambulàncies de les comarques gironines convoquen una manifestació el divendres a les 12 del migdia que sortirà des de l'avinguda Ramon Folch i finalitzarà a la seu de la delegació a Girona de la Generalitat.
El mateix dia han preparat una concentració al peatge de Maçanet, a un quart de vuit del vespre.
En l'última assemblea celebrada ahir a la tarda els sindicats que convoquen la vaga parcial, el Sindicat de Transport Sanitari de Girona (STSG), Sindi.cat i Comissions Obreres (CCOO) van acordar amb un 97% dels vots no negociar amb l'empresa si en la mediació no hi ha la presència del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) i el Departament de Salut (CatSalut), i per tant, mantindran la vaga indefinida que hi ha programada. 
Des del Sindicat STSG, Adolfo Martín, es manifestava així: «ara mateix no hi ha cap tipus de negociació i no hi serà sense el SEM i CatSalut», segons Martín, «sembla que no hi hagi voluntat real d'arreglar res per part de l'empresa». El portaveu, continuava afegint que el to de la jornada de mediació celebrada a Barcelona la setmana passada era «gairebé amenaçador» i «els serveis mínims els imposarà el Departament de Salut», va dir.
Els sindicats es mostraven disconformes amb les declaracions de la setmana passada del Secretari General de Treball, Josep Ginesta, on afirmava que el Govern estava «esperançat» per arribar a un acord i que els «serveis mínims» en cas de vaga serien «alts».
Els sindicats reclamen que l'empresa Transports Sanitaris de Catalunya (TSC) incompleix els acords del conveni i que Cat Salut no està fent res per resoldre el conflicte. Per aquest motiu dilluns i dimarts es van celebrar assemblees conjuntes per tal de decidir les mesures que prendrien a partir d'ara. Des de Comissions Obreres, Ivan Codina, criticava la postura dels mediadors a la reunió de la setmana passada «no tenien postures neutrals» i afirmava que els darrers dies el sindicat Unió General de Treballadors (UGT), que es mostrava inicialment reticent a la vaga, «ha apropat posicions i potser farà un gir per participar en la vaga», encara que no va participar en les assemblees.

Millors condicions 
Els sindicats protesten que tenen les vacances imposades i que no es compleixen les condicions del conveni, per això demanen un canvi substancial de la jornada. Tampoc volen la mobilitat geogràfica coneguda com a «40-41».
Des de Comissions Obreres, Ivan Codina declarava que «els nous contractes de treballadors són de 800 euros, així no es pot viure, i menys fent la nostra feina on sacrifiquem dies festius i fem horaris molt dispars», segons el sindicat es tracta d'una estratègia econòmica per part de l'empresa per reduir costos.
La vaga parcial i indefinida començarà divendres, dia 11 d'agost, i preveu aturades de sis a deu del matí i de dues a sis de la tarda. Adolfo Martín, del sindicat STSG, confirma que afectarà tant als serveis de Transport Sanitari Urgent (TSU) com al Transport Sanitari No Urgent (TSNU). 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada