dimarts, 8 d’agost del 2017

El Servei Meteorològic de Catalunya alerta de risc per un índex ultraviolat molt alt

Dues banyistes a la cala Murtra de Roses.
Banyistes a la cala Murtra de Roses. 
La intensitat de la radiació solar era de 9 sobre 10 ahir a Ripoll, Olot i Puigcerdà i de 8 a Figueres, Girona, la Bisbal d’Empordà, Banyoles i Farners  




TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 08/08/2017  
Ripoll (Ripollès, comtat de Ripoll).-  

Llegim en la premsa convencional gironina que la intensitat de la radiació solar a les comarques gironines va assolir ahir un risc molt elevat almenys en nou municipis que, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, van arribar a un índex ultraviolat de 9 i de 8 sobre 10.
A la banda més alta s'hi van situar Ripoll (Ripollès), Olot (la Garrotxa) i Puigcerdà (Cerdanya), on aquest dilluns l'índex ultraviolat (UVI) màxim va ser de 9 sobre 10. Un nivell molt similar al que hi havia a Figueres (Alt Empordà), Girona (Gironès), la Bisbal d'Empordà (Baix Empordà), Banyoles (Pla de l’Estant) i Farners (la Selva), on es va registrar un UVI màxim de 8. D'acord amb el sistema de mesurament del Meteocat, l'índex ultraviolat es considera extrem si assoleix el paràmetre de 10; molt alt si oscil·la entre 8 i 10; alt si va de 6 a 7; moderat de 3 a 5 i baix entre 1 i 2.
Pel que fa a avui, la previsió del servei meteorològic és molt semblant a la situació d'ahir, amb índex de 9 a Puigcerdà i Ripoll i de 8 Figueres, la Bisbal d’Empordà, Olot, Girona, Banyoles i Farners. Els valors extrems de l'índex ultraviolat indiquen una gran intensitat de la radiació solar, per la qual cosa és aconsellable evitar l'exposició al sol durant més de 15 minuts en persones de pell normal si no s'apliquen cremes protectores. Aquest índex varia en funció del dia i de l'hora, així com també de les propietats de l'atmosfera, sobretot segons l'estat de la capa d'ozó i la nuvolositat.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada