diumenge, 6 d’agost del 2017

El ple d'Olot aprova l'adjudicació del restaurant del cim del Montsacopa amb l’oposició de la CUP, que es nega a passar per l’adreçador de l’alcalde pel PDeCAT.

El restaurant estarà ubicat dins l´estructura d´un fort antic.
El restaurant estarà ubicat dins l'antiga estructura d'un fort.
El restaurant s'adjudicava a l'única empresa presentada, Anglada Partners.   





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 06/08/2017   
Olot (La Garrotxa, comtat de Besalú).-   

Llegim en la premsa convencional comarcal que L'Ajuntament d'Olot, en el seu darrer ple, va aprovar l'adjudicació del restaurant del fort del Montsacopa amb els vots a favor del PDeCAT, PSC i ERC i els vots en contra de la CUP i d'Olot en Comú.
La previsió és que el restaurant ara en obres entri en servei per l'octubre. El regidor de Promoció Municipal, Estanís Vayreda (PDeCAT) va exposar que el restaurant s'adjudicava a l'única empresa presentada, Anglada Partners.
Va explicar que el jurat havia valorat una proposta gastronòmica que girarà al voltant d'esmorzars saludables, tapes de qualitat, i dinars i sopars elaborats amb productes de proximitat. Va afegir que l'empresa farà activitats pedagògiques referents al vulcanisme destinades a la mainada.
Vayreda va assenyalar que un dels socis de l'empresa adjudicatària és una persona d'Olot que coneix bé els plans referents al volcà.
La primera intervenció va anar a càrrec de Xavier Garcia (OeC). Va recordar que el seu grup sempre s'havia mostrat contrari a establir un restaurant al Montsacopa pel fet que --segons el seu criteri-- serà una competència pels establiments actuals propers al volcà.
Va explicar que hi havia hagut un concurs anterior, en el qual va participar una sola empresa i al final va renunciar. Del concurs posat sobre la taula, va considerar que l'adjudicatari --segons ell-- no té experiència en l'hostaleria i que la puntuació del tribunal havia ratllat el suspens.
Encara més dur va ser Lluís Rubió (CUP). Va valorar que cap empresa de la ciutat ni de la comarca s'havia presentat al concurs. Va dir: «Pensem que estem davant d'un projecte fracassat i es veu clarament que no ha tingut el suport del sector i que el projecte era innecessari pel turisme i pel volcà».
Va manifestar-se sorprès pel fet que en una cerca d'Internet va veure com l'adjudicatari Anglada Partners figurava com un gabinet d'advocats de Girona i no com una empresa de restauració.
Rubió va valorar la possibilitat que l'Ajuntament hagués obligat l'empresa a gestionar l'equipament per fer possible l'obertura.
L'afirmació va provocar que Estanis Vayreda demanés precaució a l'hora d'acusar-lo d'anar a buscar-se l'adjudicatari. També va indicar que l'adjudicatari havia mantingut la forma jurídica de gabinet d'advocats, però era una persona amb experiència en la restauració.
En aquest moment, l'alcalde, Josep Maria Corominas (PDeCAT) va dir: «Això no és la barra d'un bar i si es parla de coses que poden ser dubtosament legals, s'han de demostrar».
Rubió va respondre que l'alcalde els acusava de parlar de sensacions, quan abans Vayreda havia exposat sensacions en el seu argumentari i li va dir que no els farien passar pel tub.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada