dimecres, 16 d’agost del 2017

El Pacma protesta per l'ús de llames en un circ

Imatge d´un dromedari al circ Apollo a Alp, la Cerdanya.
Un dromedari al circ Apollo a Alp, la Cerdanya .
Es queixa de l'ús de camèlids i dromedaris en l'espectacle i remarca que la llei de protecció dels animals és ambigua   




TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 16/08/2017  
Alp (Baixa Cerdanya, comtat de Cerdanya).-  

Llegim en la premsa convencional gironina que el Partit Animalista Contra el Maltractament Animal (Pacma) ha protestat públicament contra el circ Circus Apollo perquè utilitzen llames i dromedaris en els seus espectacles.
La Llei 22/2015 de protecció dels animals prohibeix els espectacles de circ amb animals que pertanyen a la fauna salvatge. En el moment de l'aprovació d'aquest article es va establir un període de dos anys de moratòria perquè les empreses dedicades a l'espectacle amb animals poguessin adaptar-se a la nova normativa. Aquesta, accepta l'ús d'animals domèstics en els espectacles.
La coordinadora del Pacma a Girona, Pilar Ferràndiz, assegurava que la problemàtica rau en l'ambigüitat de la llei, ja que els dromedaris i les llames són animals de companyia en alguns països i per aquest motiu els han permès en aquest circ a Alp (Baix Cerdanya, comtat de Cerdanya). Ferràndiz recordava un cas similar el maig del 2016 quan van denunciar un circ ambulant per les males condicions dels animals i els Mossos d'Esquadra hi van trobar un cocodril del Nil, una espècie protegida.
D'altra banda, l'Ajuntament d'Alp assegurava que no ha rebut cap queixa de brutícia ni de males condicions, i que fa «gairebé 25 anys» que aquest circ s'atura a Alp en la seva gira per la Cerdanya sense «cap problema». 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada