dissabte, 12 d’agost del 2017

El cas Ricard Calvo i l’actitud de la consellera Dolors Bassa

Va ser la CGT qui va denunciar que Atenció a la Infància havia adjudicat contractes a les entitats que Ricard Calvo havia dirigit o en què havia estat vinculat abans d'accedir al càrrec públic.  
La denúncia cegetista va obligar la Conselleria a demanar una investigació al Departament de  Justícia i la consellera a intervenir al Parlament de Catalunya al juliol.   


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 12/08/2017  
Girona (Gironès, comtat de Girona).-  

Aquest dissabte el cap de redacció de Girona i comarques del Diari de Girona, Josep Callol, publica al periòdic un escrit sobre el cas Ricard Calvo, que transcrivim pel seu interès: “La dimissió del director general d'Atenció a la Infància, Ricard Calvo, està rodejada d'un llarg reguitzell d'incògnites no resoltes i ha destapat un seguit d'actituds i maneres de fer molt significatives. La primera és el sorprenent ascens meteòric de molts càrrecs públics. El d'en Calvo n'és un exemple clar. Es va presentar a les eleccions municipals fa dos anys com a independent a les llistes d'ERC. Ja devia tenir una certa influència a Esquerra tot i no ser militant perquè va aconseguir col·locar-se de número dos. Una vegada a dins es va fer militant i poc després director general, el tercer escalafó del Govern. I el juny va saltar el cas Calvo. Va ser un sindicat, la CGT, qui va denunciar que Atenció a la Infància havia adjudicat contractes a les entitats que Calvo havia dirigit o en què havia estat vinculat abans d'accedir al càrrec públic. La denúncia va obligar la Conselleria a demanar una investigació a Justícia i la consellera a intervenir al Parlament al juliol. Va ser en aquella compareixença on es va destapar l'altra gran actitud. Dolors Bassa es va presentar a la cambra anunciant que havia encarregat un estudi per conèixer el cost «real» de l'estada dels nois tutelats en els centres de menors de gestió privada. Encara sort que la direcció general depèn de la seva conselleria. Genial. No sabia o no volia saber. Una «bona» forma de gestionar.”  

Qui és Dolos Bassa? 
Segon Viquipèdia Dolors Bassa Coll, que va néixer en 1959 a Torroella de Montgrí (Baix Ter, Baix Empordà, comtat d’Empúries), és una mestra i psicopedagoga i política catalana, actual consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. Antiga dirigent departamental de la UGT i vinculada a moviments progressistes i militant d’ERC, és diputada per Junts pel Sí al Parlament de Catalunya en la XI Legislatura. Diplomada en Magisteri (1979) i llicenciada en Psicopedagogia (2007), ha treballat de mestra en diferents centres educatius. En la vessant política ha estat regidora de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) entre el 2007 i el 2015, on fou la primera tinent d'alcalde i delegada de Dinamització Econòmica entre 2007 i 2011. Ha estat secretària general de la Unió General de Treballadors de les comarques gironines entre 2008 i 2015, tot i que estava activament vinculada amb la UGT des del 2000. També ha estat membre del Consell Social de la Universitat de Girona (2001-2011). A les eleccions al Parlament de Catalunya de 2015 va ocupar el sisè lloc de la candidatura independentista de Junts pel Sí per la circumscripció de Girona i va ser escollida diputada al Parlament. El 13 de gener de 2016 fou nomenada consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat en el govern autonòmic de Carles Puigdemont. Va prendre possessió del càrrec el 14 de gener de 2016.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada