divendres, 11 d’agost del 2017

Demanen que el Thyssen no es faci a l’antic monestir benedictí ganxó

Salvem el Monestir de Sant Feliu vol que es recuperi la idea original de fer un edifici nou.  
Alerten que es foradaran els murs exteriors i que s’edificarà a la plaça de l’Abadia.   




TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 11/08/2017  
Guíxols (Baix Empordà, comtat de Girona).-  

Llegim en la premsa convencional comarcal que la plataforma Salvem el Monestir reclama que el futur museu Carme Cervera-Thyssen no es faci en aquest històric edifici de Guíxols (Baix Empordà, comtat de Girona) i defensa que es recuperi la idea original de fer una instal·lació de nova planta.
Salvem el Monestir considera que s’està davant d’una “intervenció molt agressiva sobre el conjunt monumental del monestir benedictí”.
Alerten que es foradaran els murs exteriors i que s’edificarà a la plaça de l’Abadia. “No entenem la tria d’aquesta ubicació, tenint en compte que la idea de fer un edifici de nova planta seria compatible a qualsevol altre indret”, es diu en el manifest.
L’alcalde, Carles Motas, va destacar que s’actuarà amb el màxim de respecte i que el que es pretén és potenciar el museu com a gran centre cultural. Motas destaca que la zona on es farà el museu ha estat molt remodelada històricament i que ara fa poc” ja es va foradar per obrir-hi una porta”. Pel que fa al nou edifici annex, va dir que “molts museus del món tenen construccions modernes al costat”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada