dissabte, 5 d’agost del 2017

Comissen també el telèfon de l’Ajuntament de Figueres a Diego Borrego

Els Mossos l’analitzaran després que li trobessin en un ordinador tres vídeos amb escenes de sexe entre nois, que s’haurà de comprovar si són menors.  
El jutjat ha deixat lliure amb càrrecs el regidor pepero no adscrit.  
El regidor de Figueres Diego Borrego entrant al cotxe del seu advocat a la sortida del jutjat en llibertat provisional. 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 05/08/2017  
Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú).-  

Llegim en la premsa convencional comarcal que el telèfon oficial de l’Ajuntament de Figueres Diego Borrego, el regidor fins fa poc del PP i ara no adscrit  sospitós de tinença i difusió de pornografia infantil, també és a mans del Jutjat i els Mossos, que l’analitzaran per comprovar si conté o mai va contenir material de contingut delictiu.
Diego Borrego, ara regidor no adscrits però que va ser electe pel PP, va passar ahir, després de dues nits als calabossos a Figueres dels Mossos d’Esquadra, a disposició del Jutjat d’Instrucció número 5 de Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú), que va deixar-lo en llibertat provisional sense fiança i sense cap mesura cautelar. Com ja havia fet a la comissaria dels Mossos, Borrego, per recomanació del seu lletrat, Ladislao Pérez, es va acollir al seu dret a no declarar i, per tant, davant de la jutgessa no va donar cap explicació sobre els tres vídeos de contingut sospitós que agents dels Mossos d’Esquadra van trobar al seu ordinador. Els Mossos van comissar també el telèfon de l’Ajuntament de Figueres a Borrego.  
Els tres vídeos que van motivar la detenció de Borrego, en l’escorcoll judicial a casa seva, contenen imatges de contingut sexual. S’hi veuen dos minyons jovenets (en principi diferents en cadascuna de les filmacions) mantenint relacions sexuals. La defensa de Borrego, però, al·lega que no queda clar, almenys a simple vista, que els protagonistes de les escenes siguin menors d’edat. A banda d’això, Borrego li ha assegurat que ell no té constància que s’hagués baixat i transferit aquests arxius, que van ser trobats en un ordinador que, segons Borrego, no fa servir almenys des de l’any 2002. “Els tres arxius s’han descarregat a través de xarxes P2P, com l’Emule, que ja per si mateixes constitueixen un intercanvi entre diferents persones que en fan ús; d’aquí el motiu de la imputació”, va aclarir Ladislao Pérez, que preveu demanar al jutjat un informe pericial d’un especialista informàtic per aclarir com van anar a parar els arxius a l’ordinador de Borrego, que va plantejar la possibilitat que se li haguessin baixat sense que ell se n’adonés (!). La petició la farà al Jutjat d’Instrucció número 2 de Girona, en el qual s’inhibirà el Jutjat de Figueres perquè és el que va començar la investigació pel cas de les gravacions als lavabos del TAV de Girona que va acabar amb el descobriment dels arxius a l’ordinador de Borrego al seu domicili de Figueres.
La detenció del regidor Borrego deriva de la investigació que van obrir el dia 11 de maig els Mossos i el Jutjat d’Instrucció número 2 de Girona després que un usuari del vàter dels lavabos de l’estació del TAV de Girona denunciés que Borrego, des del vàter del costat, el gravava per sota la mampara de separació. En aquell moment Borrego no va ser detingut. Va ser identificat i, l’endemà, citat a declarar com a investigat en presència d’advocat als Mossos de Girona. En aquesta compareixença, Borrego va entregar als Mossos el telèfon mòbil que duia el dia de l’incident als lavabos, el seu personal. L’aparell va ser enviat a la unitat d’informàtica forense de la central Egara dels Mossos, i transcorregudes unes setmanes, van arribar els resultats: s’havien descobert el rastre de filmacions de contingut sexual amb nois d’aparença de menors en el telèfon mòbil. Unes filmacions que havien estat transferides a un ordinador.  
Diego Borrego no va voler fer manifestacions ahir a la sortida dels jutjats de Figueres. Va pujar al cotxe del seu advocat i se’n va anar a casa a descansar després de dues nits a la garjola, i a reflexionar sobre el seu imminent futur polític, segons va explicar Ladislao Pérez, que aventura que Borrego ja té presa una decisió que anunciarà aviat.
L’advocat Ladislao Pérez va remarcar que encara que Borrego insisteixi que ell no té consciència d’haver perpetrat cap delicte i que està molt tranquil pel que fa a les  repercussions judicials (ahir el fiscal ni tan sols va ser a la declaració), és evident que l’afer ha deixat un llast complicat en els àmbits social i polític.
De moment tots els grups municipals figuerencs ja han acordat proposar la revocació de tots els càrrecs de representació que tingui el regidor Borrego en òrgans supramunicipals, com és el cas de la vocalia que té assignada al Patronat de la Fundació Salut Empordà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada