divendres, 7 de juliol del 2017

Unió de Pagesos s'oposa al macro càmping per a 2.000 persones projectat a Garriguella

Ocuparia 8.700 metres quadrats de sòl no urbanitzable   





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 07/07/2017   
Garriguella (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada).-   

Segons l’Agència Catalana de Notícies Unió de Pagesos (UP) s'oposa al macro càmping per a prop de 2.000 persones projectat a Garriguella (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada). Reclama a l'Ajuntament que aturi els tràmits per a l'aprovació de la iniciativa perquè consideren que "no respecta la normativa vigent" i demanen a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que analitzi en profunditat si els recursos hídrics del municipi són suficients per abastir un projecte d'aquestes característiques. De fet, assegura que el propi ens ha emès un informe en el qual alerta que encara cal avaluar aquest extrem.
Unió de Pagesos recorda que la instal·lació preveu 330 bungalous, 665 unitats d'acampada i equipaments amb una edificabilitat de 8.700 metres quadrats. Unes xifres que, asseguren, suposarien un greu impacte per al municipi.
Unió de Pagesos afirma que l'equipament es preveu en un sector de sòl no urbanitzable i que "alterarà el paisatge, inclòs a la categoria d'espais de protecció territorial d'interès agrari i paisatgístic del Pla Territorial Parcial de les Comarques Gironines". Les instal·lacions, afegeixen, són "incompatibles amb el compromís, fixat per la normativa, que determina que aquestes àrees han de mantenir majoritàriament la condició d'espai no urbanitzat". Sempre, és clar, que no "existeixi un interès públic justificat o que el projecte aporti qualitat al medi ambient, agrari i paisatgístic". Amb tot, demanen a l'Ajuntament que aturi el projecte i "es comprometi" a vetllar per la conservació d'aquesta zona. 

500 signatures per Salvem Garriguella   

SALVEM GARRIGUELLA i la IAEDEN-Salvem l’Empordà considera que el macro càmping anunciat és un projecte que perjudica al municipi i a la comarca. 
El diumenge 9 de juliol trobada reivindicativa a Garriguella. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada