dimarts, 4 de juliol del 2017

Una les grans empreses del cas Jordi Pujol Ferrusola fa fallida

Luis Delso, expresident d'Isolux Corsán. 

Dimiteix el consell d'Isolux Corsán amb un forat de 802 ME.   
Els ajuntaments comencen a retirar les plaques de Pujol Soley.   
Per iniciativa del PSC, diversos ajuntaments han decidit retirar les plaques d’edificis públics que va inaugurar Jordi Pujol Soley, com a president de la Generalitat.   



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 04/07/2017   
Bolvir (Baixa Cerdanya, comtat de Cerdanya).-   

El consell d'administració d'Isolux Corsán, presidit per Nemesio Fernández-Cuesta, ha acordat sol·licitar el concurs de creditors i ha dimitit en bloc, informa l’agència Europa Press, per facilitar la transició cap a una nova etapa. Aquesta empresa, que es trobava en situació de pre-concurs des de l'abril, es declara en fallida després de no trobar un inversor que la rescati. Serà una de les fallides més sonades del sector de la construcció dels darrers anys juntament amb les de Reyal Urbis i Martinsa Fadesa.
Isolux Corsán té un forat patrimonial de 801,9 milions d'euros i una plantilla de gairebé 3.900 treballadors després de l'aplicació del darrer ERO. Segons revela El Confidencial citant dades de l'exercici del 2015, el concurs de creditors afecta el Santander i CaixaBank, que han perdut 825 milions i 600 milions respectivament.
A banda d'una fallida sonada, es tracta de l'ensorrament d'una de les grans empreses relacionades amb el cas de l’empresari Jordi Pujol Ferrusola. La va presidir Luis Delso, amic de Jordi Pujol Ferrusola, que va ser imputat en el marc del cas Pujol per falsedat documental, blanqueig de capitals i delictes contra Hisenda, que presumptament va cometre fent tractes amb Jordi Pujol Ferrusola. Isolux Corsán és, de fet, una de les grans empreses que, segons la UDEF, van pagar comissions a Jordi Pujol Ferrusola, quelcom que Delso ha negat. Així mateix, Isolux Corsán està esquitxada pels casos Adif i 3%, també pel suposat pagament de comissions, detectat per la Guàrdia Civil.

TREUEN PLAQUES DE PUJOL SOLEY 
Per altra banda, arriben notícies sobre retirades de les plaques de moltes instal·lacions que Jordi Pujol Soley va inaugurar al llarg dels 23 anys en que va exercir la presidència de la Generalitat. De fet, l’empitjorament biogràfic, amb més o menys ritme, no ha parat. Tot i que inicialment les condemnes polítiques i també intel·lectuals van ser suaus --el llavors president Artur Mas parlava d’un tema “estrictament privat, personal i familiar, que no tenia res a veure amb CDC ni amb la Generalitat”--, ben aviat tot se li va girar en contra, i fins avui.
La cancel·lació de la retribució pública que tenia, el tancament de l’oficina del passeig de Gràcia i el manteniment només de l’escorta dels Mossos, i també el tancament del Centre d’Estudis Jordi Pujol, una entitat que promovia el debat entorn a la seva figura, van ser les primeres conseqüències. Les paraules de personatges propers a ell es van endurir, com l’alcalde aleshores de Barcelona, Xavier Trias, que va demanar-li que “desaparegués” i renunciés “a tot”. Ben aviat les acusacions van dirigir-se al possible increment dels fons inicials de la deixa del seu pare a través de suposades comissions irregulars cobrades per ell o els seus fills gràcies al seu càrrec de president, o fins i tot amb fons procedents de la bancarrota de Banca Catalana. I ara han arribat les primeres retirades de plaques de la multitud d’instal·lacions públiques que Pujol va inaugurar durant els 23 anys que va exercir de president. En el que podríem descriure com un degoteig, alguns ajuntaments han començat a aprovar per ple municipal la retirada de les plaques. Un degoteig que es podria anar ampliant les properes setmanes, segons alguns analistes. Primer va ser Mataró (el Maresme), després la Seu d’Urgell i fa pocs dies va afegir-s’hi Manresa (Bages).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada