dimecres, 12 de juliol del 2017

Sobre la restauració de Vacamorta

Les tasques que es van dur a terme, fa més d´un any, de cobertura dels residus · Marc MartíIncendi a l'abocador de Lloret de Mar. 
Cinc dotacions de Bombers participen en l'extinció.   



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 12/07/2017   
Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura (Baix Empordà, comtat de Girona).-   

La PAAC (Plataforma Alternativa a l’abocador de Cruïlles) comunica que “per a l’Ajuntament de Cruïlles, el CEPA i la pròpia PAAC, és molt reconfortant la sentència del 22 juny en contra de la Generalitat i l’empresa, on el TSJC es pronuncia tant clarament a favor de buidar:
... «el pronunciamiento del fallo pendiente de ejecución demanda retirar del paraje afectado por la actividad del depósito de residuos la totalidad de los vertidos».
... «es insostenible, como lo es, de nuevo rayano en la burla al pronunciamiento que aquí se ejecuta, pretender que el depósito de autos no implica afecciones medioambientales, ni para la salud de las personas»...
Però no n’hi ha prou amb les sentències perquè es faci justícia, si la mateixa Administració, saltant-se les lleis i allargant els terminis d’execució al màxim, permet que l’abocador il·legal s’engreixi, fins a 2,2 milions de TM, a costa de la salut dels veïns i del territori.
La sentència avui no és ferma encara, per tant caldrà esperar si van al Suprem.
Mentrestant, reclamem refer la comissió de seguiment del 2015, per participar en la planificació de restauració de la zona malmenada, ja que no podem deixar-la només en mans d’aquells que l’han desprotegit, per afavorir l’empresa i els seus socis en paradisos fiscals.”  

INCENDI A L’ABOCADOR DE LLORET DE MAR
Cinc dotacions de Bombers han participat aquesta nit en els treballs d'extinció d'un incendi a l'interior de l'abocador de Lloret de Mar (la Selva marítima, comtat de Girona) després que es calés foc a una pila de deixalles. El foc no ha provocat cap ferit, segons informen els Bombers. L'incendi s'ha declarat pels volts de dos quarts de tres de la matinada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada