diumenge, 9 de juliol del 2017

Salvatore Meloni, un destacat independentista sard, de 74 anys, mor a la presó fent vaga de fam

Salvatore Meloni. 
El pres que es declarava "presoner de guerra" no havia menjat durant 56 dies   






Salvatore "Doddore" Meloni, de 74 anys d'edat, independentista sard que complia condemna acusat de delictes fiscals, va morir dimecres al matí a l'hospital Santa Trinitat de Càller on va ser hospitalitzat després d'una vaga de fam de dos mesos. Meloni va entregar-se declarant que era un "presoner de guerra" ja que afirmava que les condemnes "són el resultat de sentències injustes fruit de la persecució judicial desfermada contra mi el 2008 després de la proclamació de la República independent de Malu Entu i perquè deixés de lluitar per la independència de Sardenya". Els seus seguidors acusen l’Estat italià d’haver-lo assassinat. Sense ser tan explícit, l’exdiputat i exsenador Piergiorgio Massidda ha afirmat que sent “vergonya de pertànyer a unes institucions que no han aconseguit intervenir per salvar-li la vida”.
El 1981 Meloni va ser detingut, i posteriorment condemnat a presó juntament amb 15 persones més, sota l’acusació d’haver organitzat un complot armat per independitzar Sardenya d’Itàlia. També fou empresonat l'any 2008 per proclamar, com a acte simbòlic de sobirania, la República de Malu Entu --un illot deshabitat-- amb la mirada posada en una futura independència de tot Sardenya. L'ocupació d'una illa deshabitada de la costa del golf d'Oristano (costa oest de Sardenya) li va comportar una condemna de vuit anys de presó per "conspiració política i associació amb fins de terrorisme i de subversió de la democràcia".
Fa dos mesos es va endur a la presó la bandera sarda i una biografia de Bobby Sands (conegut militant independentista irlandès que va morir a la presó fent una vaga de fam).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada