diumenge, 9 de juliol del 2017

Presentació al local de la CNT-66, a Perpinyà, del llibre LE CORDONNIER D’ALICANTE. MEMOIRES D’UN MILITANT DE L’ANARCHISME ESPAGNOL 1889-1948, DE MANUEL SIRVENT ROMERO

El dimecres 19 de juliol, a les 18:00h, per la seva néta Melodia Sirvent    








TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 09/07/2017   
Perpinyà (Rosselló).-   

Presentació a Perpinyà (Rosselló) del llibre LE CORDONNIER D’ALICANTE. MEMOIRES D’UN MILITANT DE L’ANARCHISME ESPAGNOL 1889-1948, DE MANUEL SIRVENT ROMERO, Editions CNT-RP, per la seva néta Melodia Sirvent i la CNT-66 el 19 de juliol, a les 18:00h, en el seu local a la HLM, a Sant Mateu, patí F, al carrer dels Reis de Mallorca núm. 39.
Aquest llibre és un testimoni novel·lat ple de passió llibertària, en que hi ha diàlegs mordaços i explicacions a vegades truculentes, plens de moments de tendresa  i  d’emoció.
Es presenta en la efemèrides del dimecres 19 de juliol, l’aniversari de l’aixecament popular contra el cop d’estat militar de 1936 a Espanya, i el punt d’inici de la revolució llibertària que el va seguir. Aquesta revolució no fou espontània, ja que aquesta va ser  fruit de molts anys de militantisme anarcosindicalista i anarquista. Hi ha pocs militants que, com va fer Manuel Sirvent Romero, hagin deixat el seu testimoni sobre aquesta època de preparació de les lluites obreres durament reprimides per tots els governs successius, des dels monàrquics als republicans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada