divendres, 14 de juliol de 2017

Pacte al cas de les ITV: Oriol Pujol accepta dos anys i mig de presó

L'exdirigent de Convergència admet que va cobrar comissions per afavorir empresaris   TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 14/07/2017   
Queralbs (Ripollès, comtat d’Osona).-   

L'exdirigent i exdiputat de Convergència Oriol Pujol Ferrusola ha assolit un pacte amb la Fiscalia que comporta l'acceptació d'una condemna de dos anys i mig de presó per falsedat documental i tràfic d'influències i l'evita anar a judici pel cas de les ITV. En virtut d'aquest acord, tant el fill de l'expresident Jordi Pujol Soley com la seva esposa, Anna Vidal, admeten el fet d'haver cobrat comissions d'empresaris per haver intervingut en les deslocalitzacions de Sony, Yamaha i Sharp, així com haver influït políticament per afavorir-los amb l'adjudicació d'una estació d'ITV.
Com pretenia Oriol Pujol, la seva esposa evita ingressar a la presó, ja que ha acceptat una pena substituïble per una multa, el mateix que els empresaris Sergi Pastor i Ricard Puignou.
En canvi, l'empresari Sergi Alsina i l'exnúmero dos de la Diputació de Barcelona Josep Tous són els únics processats d'aquest cas que no han pactat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada