dimecres, 26 de juliol del 2017

Moció a l’Ajuntament de Farners contra els exercicis militars

exercici militar escala ACN 4
Maniobres militars i de la Guàrdia Civil a l'Illa Mateua (L'Escala) el 7 de juliol. 
En el ple municipal de Farners es va fer al·lusió pels convergents de les maniobres a l’illa Mateua, a l’Escala, quan realment fou un regidor del PDeCAT qui les va organitzar.  
De la base Álvarez de Castro de l’Albera van sortir els militars de l’Illa Mateua i ahir mateix una nova remesa de tancs va arribar a les instal·lacions de Sescebes.
 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 26/07/2017   
Farners (La Selva, comtat de Girona).-   

Llegim en la premsa convencional comarcal que l’Ajuntament de Farners (la Selva, comtat de Girona) s’ha declarat ciutat desmilitaritzada amb una moció en l’últim ple municipal, el dilluns 17 de juliol.

Surt l’afer de l’Illa Mateua, a l’Escala 
A proposta del grup municipal convergent, el text aprovat critica els exercicis militars en espais no estrictament militars. La moció va rebre el suport de setze regidors, set d’ERC i 1 de MES --en l’equip de govern de l’Ajuntament--, i set de CiU i un de la CUP, i una abstenció (PSC).
El portaveu de CiU, Carles Roca, va al·ludir a les pràctiques que soldats i membres de la Guàrdia Civil van fer a l’Escala (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d’Empúries) el divendres 7 de juliol --amb el permís dels responsables del  càmping Illa Mateua. És dóna la circumstància que l’Escala no és ciutat desmilitaritzada i que l’organitzador del desembarcament militar en un espai de banyistes fou un regidor del PDeCAT.  
El text aprovat a Farners censura la presència militar en espais educatius i el fet que a Catalunya el Ministeri de Defensa fes el 2016 divuit activitats per celebrar el Dia de les Forces Armades (el 2015 en van ser dotze).

Més tancs a l’estratègica base de l’Albera  
Segons el Diari de Girona ahir gent usuària de les xarxes socials van tornar a compartir imatges de camions amb vehicles blindats que es dirigien a l’estratègica base militar Álvarez de Castro ubicada a l’Albera, a tocar la frontera del Pirineu. Durant el mes de juny, com a mínim en un parell d’ocasions, ja s’havien vist camions transportant tancs en direcció a aquesta base situada als municipis de Sescebes i Espolla (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada). L’arribada de tancs a l’Albera s’emmarca en la reorganització de l’Exèrcit de Terra del Regne d’Espanya que es va fer efectiva l’1 de gener d’aquest any. Entre altres canvis, el Regiment de Caçadors de Muntanya Arapiles 62, amb base a l’Albera i a la caserna barcelonina del Bruc s’han integrat a la Brigada Orgànica Polivalent Aragó.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada