divendres, 7 de juliol del 2017

.Més baixes a Iniciativa a les comarques gironines

Xavier Monfort
Després de la deserció oportunista d’Enric Pardo a Girona es coneix la de Xavier Montfort a Figueres, que també deixa ICV   








TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 07/07/2017   
Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú).-   

La formació stalinista de debò i verd caqui ICV s’ha transformat en una embarcació que s’enfonsa dins Catalunya en Comú mentre fugen antics regidors d’aquesta. Primer, a l’Escala (Alt Empordà, comtat d’Empúries), fa mesos va fugir el seu regidor Àngel Rodríguez, quan el partit li va dir que havia de sortir de l’equip de govern municipal del PSC i per quedar-s’hi va passar a no adscrit. Abans, Joan Olòriz, que havia estat regidor a Girona, havia deixat ICV per presentar-se i ser elegit diputat d’ERC al Congrés espanyol. Ahir es va conèixer la notícia de la deserció d’Enric Pardo i avui llegim que ha fet el mateix Xavier Montfort, ambdós ex regidors stalinistes de debò.
Llegim en la premsa convencional comarcal que l’excoordinador regional d’ICV a les comarques gironines i ex regidor de l’Ajuntament de Girona  (Gironès, comtat de Girona) Enric Pardo i l’exregidor de Compromís d’Esquerra per Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú) Xavier Monfort van anunciar ahir que deixaven Iniciativa per l’actitud que ha pres aquesta formació respecte al procés d’autodeterminació català.
En el cas de Pardo, va enviar una carta al partit en què explicava que havia decidit deixar-lo després d’observar l’equidistància creixent entre el seu sentiment polític i el del partit. Pardo era militant d’Iniciativa des de l’any 2003.
En el cas del cap de llista de CExF a Figueres en les últimes eleccions, Xavi Monfort, l’anunci es va fer a través de Facebook. Va explicar que deixava la militància a ICV (feia 12 anys que tenia carnet) argumentant que “la distància és ara molt gran”. Monfort també va subratllar que la posició del seu “espai polític dins el trencaclosques [de les difícils relacions Catalunya-Espanya] no és la que m’esperava”.  

L’AFER DE LA COOPERATIVA LA COPA SCCL  
Enric Pardo 
Llegim en la premsa convencional gironina que l’excoordinador regional d'Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) i ex regidor a l'Ajuntament de Girona, Enric Pardo, ha decidit donar-se de baixa del partit després d'observar «una distància creixent entre el meu sentiment polític i els posicionaments politics del partit».
Pardo era militant d'Iniciativa des de l'any 2003 i ha enviat un carta al partit exposant els motius per abandonar la formació. En un paràgraf de la missiva, l'excàrrec d'ICV exposa que considera «que en un moment que el país clama per replantejar aspectes tan transcendents com la república, el procés constituent, els drets, i la pròpia concepció del nostre país com a nació és un error quedar-se en una posició equidistant». Al parer de l'antic dirigent gironí d’ICV això «és trair la nostra lluita passada de radicalitat democràtica, subversió al poder dominant, i de lluita de les classes populars. Durant un temps, he volgut entendre aquesta equidistància com una manera d'evitar esquerdes internes davant un incert procés, però a les alçades que estem, això no sols ja no es justifica, si no que evidencia que posem per davant dels interessos del país els propis interessos de partit.»
Enric Pardo va enviar l'escrit el dia en què al Parlament de Catalunya s'explicaven els detalls del referèndum, «i dia en que el meu partit ni tan sols considera important anar a escoltar les explicacions que es donaran al país, avui doncs és el dia de dir prou i adéu, amb pesar, però convençut que és la decisió correcta per coherència personal i per deixar d'estar en contradicció entre el que penso i el que fan els qui em representen».
Pardo, que havia estat portaveu de l'Associació Naturalistes de Girona (ANG), va ser regidor a Girona del 2004 al 2011 i va destacar per la seva singularitat personal essent membre de l'equip de govern municipal ja que sovint les seves declaracions no convencien els socis del tripartit. En defensa de la «transparència informativa» va revelar possibles actuacions o ordenances en l'àmbit de les llicències de centres de culte, horaris dels bars i d'eficiència energètica, que van causar una esquerda de govern gironí durant setmanes. La portaveu d'ERC d'aleshores, Cristina Alsina, li recriminar, enmig de la plaça del Vi, la seva actitud. L'alcaldessa, Anna Pagans (PSC), li va exigir responsabilitat i discreció. A més a més, va ser un dels grans impulsors de la recollida selectiva a la ciutat i, al mateix temps, es va haver d'enfrontar amb els escombriaires quan van convocar diferents vagues. En aquella època, Iniciativa es va barallar sobretot amb el PSC, en a qüestions com el pavelló de la Devesa o el vial de les hortes de Santa Eugènia. Ambdós es van acabar evitant. Va compartir grup municipal amb Joan Olòriz i amb Núria Terés. Ambdós ja s'havien donat de baixa d'Iniciativa. Olòriz, ara és diputat d'ERC al Congrés i Terés va morir a finals d'octubre del 2016.
CONTRADICCIONS POLÈMIQUES 
Una de les grans polèmiques va esclatar el 2009 quan es va conèixer que l'àrea de Sostenibilitat i Medi Ambient que gestionava havia adjudicat diversos contractes a la cooperativa La Copa SCCL, dels quals era soci fundador. El rebombori va acabar en no res ja que un informe municipal no ho va considerar irregular tot i que diferents veus ho van titllar de poc ètic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada