dissabte, 29 de juliol del 2017

Les treballadores i els treballadors del Don Juan de Lloret de Mar es mobilitzen per evitar el tancament de l'hotel a l'hivern

La direcció assegura que ha de tancar els mesos que tenen pèrdues 




TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 29/07/2017 
Lloret de Mar (La Selva marítima, comtat de Girona).- 

Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies les treballadores i els treballadors de l'Hotel Don Juan de Lloret de Mar (la Selva marítima, comtat de Girona) han començat avui un pols amb la direcció per tal d'evitar el tancament de l'establiment els mesos de temporada baixa. Aquest divendres a les cinc de la tarda s'han concentrat sota la pancarta ‘No al tancament de l'hotel’. Els havien convocat els sindicats de CCOO i UGT. És el primer pas d'una sèrie de mobilitzacions sindicals per evitar perdre la feina entre quatre i cinc mesos a l'any. 
Que aquest hotel de Lloret de Mar, amb unes 800 habitacions, tanqui és una nova decisió presa i que no volen passar per alt. El que els han explicat des de la direcció, diuen, és que han de fer-ho obligats per obtenir un crèdit d'un banc. Per tal d'aconseguir aquest finançament, els demanen que tanquin els mesos de novembre fins a finals de febrer o principis de març. "Els nostres assessors diuen però que van tancar l'exercici de l'any 2015 i 2016 amb superàvit", segons el representant d'UGT a la Secció Sindical, José Antonio Sala. Com que "no està justificat" temen que l'únic objectiu "sigui guanyar més diners" al final de l'any en forma de beneficis. 
Després de la mobilització d'avui, el calendari de reivindicacions laborals té dues cites més marcades per ara. La propera serà una vaga de quatre hores el 7 d'agost. Una setmana més tard, el dia 14, han establert una vaga de 24 hores. "A partir d'aquí decidirem si fem una vaga de més dies o directament indefinida", segons ha anunciat Sala. De moment, per part de la direcció, només han aconseguit una "nul·la possibilitat de diàleg", critiquen. 
La plantilla de l'hotel està integrada per més de 200 persones segons xifres dels sindicats. D'aquests, gairebé la meitat ja són fixes discontinus i la resta tenien contracte fix. Ara alerten que la decisió fa més "precàries" les seves condicions laborals i que s'han començat a externalitzar alguns serveis. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada