dissabte, 8 de juliol del 2017

Les maniobres militars instigades per un regidor del PDeCAT es van fer una zona del Parc Natural del Montgrí

Martí Guillem Sureda.
El portaveu del PDeCAT a l’Escala, Robert Bosch, no vol valorar l’actitud del seu company Martí Guillen Sureda.   
Fins que Tramuntana Vermella Mail, Nord-est llibertari i El Triangle no van destapar que Martí Guillem era regidor del PDeCAT no ho van reconèixer els mitjans de l’entorn d’aquest partit o de Junts pel Sí.   
Interior evita pronunciar-se sobre l'exercici d'assalt fet al càmping del regidor del PDeCAT.   


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 09/07/2017    
L’Escala i Empúries (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d’Empúries).-    

El portaveu del PDECat de l'Escala, Robert Bosch, ha respost quan li han preguntat per la performance de l'Exèrcit espanyol i la Guàrdia Civil que el partit  "no valora" l'exhibició militar. Literalment ha escrit "El partit no valora activitats comercials empreses".
L'empresa que va organitzar l'exhibició militar va ser el càmping Illa Mateua propietat del regidor del grup municipal de CiU i membre del PDeCAT Martí Guillem Sureda. Ahir un cop es va conèixer la notícia de l'exhibició militar es van publicar a les xarxes socials fotografies de Martí Guillem amb diversos membres del PP entre els quals hi havia Alícia Sánchez Camacho i Jorge Fernández Díaz.

SILENCI CONVERGENT I DE L’ENTORN DE JUNTS PEL SÍ  
El divendres, fins que al migdia TRAMUNTANA VERMELLA MAIL --i tot seguit NORD-EST LLIBERTARI-- no va destapar que Martí Guillem Sureda és regidor de CiU de l’Ajuntament de l’Escala (i membre del PDeCAT) i se’n va fer ressò EL TRIANGLE l’entorn mediàtic del PDeCAT i d’ERC ho van amagar, cosa absurda ja que era un secret a veus. Guillem va ser el número 2 de la candidatura de la coalició a les eleccions municipals de 2015 a l’Escala (Baix Ter, Baix Empordà, comtat d’Empúries), on CiU només va obtenir quatre regidors i és a l’oposició d’un consistori on l’alcalde és l’advocat Víctor Puga, del PSC.
El fet que Martí Guillem fos de la corda del PDeCAT no apareixia en cap de les informacions aparegudes al 3/24, l’Ara, El Punt Avui, Vilaweb, El Nacional, Nació Digital o Directe al migdia del divendres 7 de juliol. Finalment, a partir del seu nom està d’actualitat perquè és el propietari del càmping Illa Mateua que va convidar l’Exèrcit i la Guàrdia Civil ha fet un exercici d’assalt a la Mateu, que forma parts del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. El diari a La Vanguardia a darrera hora del divendres va decidir senyalar que Guillem era regidor i membre del PDeCAT (a mitja nit se’n fa fer ressò 24 hores de TVE), cosa que va fer el Diari de Girona i tot seguit El Punt Avui. Però, abans d’això la informació que reprodueixen tots aquests mitjans es basa en una notícia i les fotografies repartides per l’Agència Catalana de Notícies. Martí Guillem explica que va convidar els militars i guàrdies civils a fer aquesta activitat gràcies “a l’excel·lent relació que té amb els diferents cossos de seguretat”. L’Ara es refereix a Guillem com a “regidor a l’oposició de l’Ajuntament de l’Escala” i el 3/24 i El Punt Avui com a “regidor a l’Ajuntament de l’Escala”. Vilaweb inclou, fins i tot, el vídeo de 3 minuts servit per l’agència de notícies pública.
El Nacional s’anima a reproduir dos tuits. “En comptes d’entrar per la Diagonal, entraran per l’Escala” diu el que firma Antoni Oliva. “La Cospedal organitza un simulacre d’assalt en diferido a l’Escala. Que no us ha dit el President que a Catalunya ja no li feu por?”, escriu Joan Estiarte. El digital dirigit per Pepe Antich no esmenta qui va organitzar l’activitat per entretenir els usuaris del seu càmping. Qui va més lluny és directe.cat. Titula “Nova provocació de l’Estat fent un desembarcament de l’exèrcit a l’Escala plena de banyistes”. La seva informació reprodueix la nota d’ACN quan parla del “propietari del càmping i regidor a l’oposició de l’Ajuntament de l’Escala, Martí Guillem”.  

JANÉ EVITA VALORAR ELS FETS DE LA MATEUA 
El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha evitat valorar l'exercici d'assalt que l'Exèrcit i la Guàrdia Civil han fet aquest divendres davant d'un càmping de l'Escala (Alt Empordà). "No hi puc entrar en cap cas, i la meva actitud no pot ser altra; no em correspon fer cap tipus de comentari", ha dit Jané.

POSAR LES URNES I MANIOBRES 
Es dóna el fet que l’alcalde de l’Escala és dels del PSC que no s’oposa al referèndum d’autodeterminació, cosa que li comportà fins i tot aparèixer fotografiat al costat de tres alcaldes del mateix partit en la portada del diari El Mundo el dilluns 26 de juny. Aquesta circumstància fa pensar si existeix algun tipus de relació entre l’assalt a la Mateua i l’actitud del l’alcalde de l’Escala. La qüestió és quin paper ha jugat en tot plegat l’edil del PDeCAT. Cal recordar que l’Ajuntament de l’Escala ni la direcció del Parc del Montgrí ni el Departament de la Generalitat que el gestiona van rebre cap notificació sobre aquestes maniobres miliars. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada