dimecres, 19 de juliol del 2017

L'Ajuntament de Girona retirarà les àligues franquistes del pont de l'Aigua

Una de les àligues franquistes del pont
 Una de les àligues franquistes del Pont de l'Aigua.
Les obres han deixat veure aquests relleus que normalment queden ocultes per la vegetació   



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 19/07/2017   
Girona (Gironès, comtat de Girona).-   

Llegim en la premsa convencional gironina, just en el 81 aniversari del diumenge 19 de juliol de 1936 quan militars facciosos de la plaça de Girona van fracassar en el seu aixecament i van ser detinguts quan intentaven fugir en barca per la platja d’Empúries, que l'inici de les obres del carril bici que connectarà el Pont Major amb Campdorà han deixat a la vista les immenses àligues franquistes del Pont de l'Aigua, que connecta el Pont Major amb Sarrià de Ter. Es tracta d'unes figures que normalment queden ocultes darrere la vegetació però que amb l'inici dels treballs han quedat al descobert. fonts de l'Ajuntament de Girona han explicat que es preveu retirar aquestes àligues i que, des de fa setmanes, ja ha iniciat les tasques d'estudi amb el Museu d'Història per tal de determinar què se n'haurà de fer un cop extretes del pont. També s'haurà de contactar amb l'Ajuntament sarrianenc perquè la delimitació dels termes municipals és en aquest punt.
Les accions que està tirant endavant l'Ajuntament de Girona per fer el carril bici van des de la cruïlla dels carrers de Portlligat i de l'Illa de Tenerife fins al pont de l'Aigua. L'espai principal on s'actuarà és el vial asfaltat de darrere del pavelló i del camp de futbol del Pont Major, un traçat que ara està obert als vehicles i que és compartit amb les bicicletes. Es crearà, d'aquesta manera, un nou tram d'un quilòmetre de via verda pedalable, de quatre metres d'amplada.
També s'arranjarà per a la circulació de bicicletes un petit camí entre el centre cívic Pont Major i el pont de l'Aigua, d'una amplada de dos metres i que transcorre paral·lel al riu. L'alcaldessa, Marta Madrenas, ha remarcat que l'«actuació queda integrada dins del Projecte Vores, que pretén acostar les persones a la natura i està pensada pel gaudi de la gent». El projecte incorpora senyals provocatius que despertaran la curiositat del passejant com indicar la distància recorreguda entre diferents indrets, com la Catedral, o el naixement del riu Ter al Pirineu.
El tinent d'alcaldia de Mobilitat, Joan Alcalà, ha explicat que amb «aquest nou tram de carril bici es referma l'aposta per la mobilitat sostenible a la ciutat i augmentem el traçat pedalable a Girona, alhora que es posa en valor una part de la ciutat poc coneguda». El cost és d'uns 132.000 euros i les obres duraran tres mesos. Hi ha una subvenció de la Generalitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada