dissabte, 1 de juliol del 2017

L'Ajuntament d'Ardales, agermanat amb Blanes, aprova una moció per exigir a Miquel Lupiáñez que rectifiqui les seves declaracions sobre el referèndum, quan ja feia una hora i mitja que l’alcalde ho havia fet

L'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez.
Independents de la Selva (IdS) cedirà espais per a la celebració del referèndum  






TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 01/07/2017 
Blanes (La Selva marítima, comtat de Girona).-  

Llegim en la premsa convencional comarcal que abans-d’ahir a les set de la tarda, abans de l'inici del ple municipal de Blanes (la Selva marítima, comtat de Girona), l’alcalde pel PSC, Miquel Lupiáñez, es va disculpar per les seves declaracions que havia fer dilluns a Onda Cero, en les quals va dir que «la distància entre Catalunya i Espanya és la que hi ha entre Dinamarca i el Magreb». Abans-d’ahir, en un discurs on va combinar el català i el castellà, Lupiáñez va demanar perdó i va admetre que va ser «un error» i que «no volia ofendre ningú». «Les meves paraules van ser interpretades parcialment i tergiversades amb interessos polítics i per fer mal, faltar a la veritat i crear polèmica estèril» va criticar l'alcalde. A més, va recordar que és andalús de naixement i català d'adopció, i que per això «comprenc haver pogut ofendre». «Respecto a tothom, sigui quin sigui el seu origen i el lloc on viu» va afegir l'alcalde blanenc que va donar així, per tancada la polèmica, abans d'obrir el ple de l’Ajuntament. 

MITJA HORA MÉS TARD EL GOVERN MUNICIPAL D’ARDALES CONSIREVA «VEXATÒRIES» LES PARAULES DE L’ALCALDE DE BLANES
Una hora i mitja més tard, i mentre a Blanes discutien l'aprovació del nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), a més de 1.000 quilòmetres de distància, el govern municipal d'Ardales (Màlaga, Andalusia) --amb la qual està agermanat Blanes-- estava aprovant una moció que tenia Lupiáñez com a protagonista. En la proposta d'acord hi havia dos punts: exigir la rectificació pública de les paraules de Miquel Lupiáñez, les quals van considerar «vexatòries» envers altres poblacions de l'Estat espanyol, i que aquesta rectificació se li fes arribar a l'Ajuntament de Blanes, així com a la Casa de Ardales de Blanes. La moció va ser aprovada per unanimitat dels tres grups polítics que formen el Consistori de la ciutat malaguenya: PSOE, Izquierda Unida-Convocatoria por Andalucia-Ardales para la Gente, i PP, quan feia unes dues hores que Lupiáñez ja havia complert el primer punt.
No va ser fins ahir divendres al matí però, quan Lupiáñez va comunicar a l'alcaldessa del poble malagueny, Maria del Mar González Vera, que sense saber-ho, ja havia donat compliment al primer punt de l'acord. Segons va informar el Consistori de Blanes, tots dos alcaldes van mantenir una distesa conversa durant la qual l'alcaldessa d'Ardales va acceptar les seves disculpes en nom de l'Ajuntament. Per acabar, i en compliment del segon punt de la moció, ahir al migdia es va enviar a Ardales la declaració de l'alcalde de Blanes mitjançant un correu electrònic. 

IdS CEDIRÀ ESPAIS PER A LA CELEBRACIÓ DEL REFERÈNDUM 
Els set alcaldes que formen part de la formació Independents de la Selva (IdS), van anunciar ahir que cediran espais i «el que sigui necessari» per a la celebració del referèndum de l'1 d'octubre. Es tracta dels municipis de Tossa de Mar, Maçanet de la Selva, Sils, Riudarenes, Arbúcies, Sant Hilari Sacalm i Vilobí d'Onyar. Els alcaldes van votar per unanimitat, en una reunió a Santa Coloma de Gramanet, que facilitaran en la mesura de les seves possibilitats la celebració del referèndum d’autodeterminació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada