dimecres, 12 de juliol del 2017

La CUP vol que dimiteixin o cessin als polítics en actiu implicats en el cas Manga

Presentació del blog sobre el cas Manga.
Creen un blog per donar a conèixer a la ciutadania aquest cas de corrupció   






TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 12/07/2017   
Farners (La Selva, comtat de Girona).-   

La CUP pressiona perquè "s'apartin, dimiteixin o cessin" als polítics en actiu implicats en el cas Manga. La formació de l’esquerra independentista, personat com a acusació popular, ha analitzat la investigació iniciada a un jutjat de Lugo (Galícia) i ha elaborat un blog per donar a conèixer al conjunt de la ciutadania la "teranyina" del cas de corrupció "més important" de les comarques gironines, destapat l'any 2013.
La CUP recorda que el cas ha arribat al jutjat de Farners amb 43 investigats, alguns d'ells polítics com Ramon Ramos, Salvador Balliu o Natàlia Figueras que continuen ocupant càrrecs públics. "Al sumari hi ha indicis suficients com perquè, mentre no es resolgui el cas, s'apartin", ha afirmat el diputat de la Diputació de Girona, Lluc Salellas.
El cas Manga investiga un entramat d'adjudicacions fraudulentes a l'empresa GRS Arc Local a través "d'aconseguidors" polítics. Segons la investigació, l'empresa va moure una xifra de negoci de 19,12 MEUR. 
"Haurien de plegar", ha afirmat Salellas que recorda que el cas Manga va esquitxar nombrosos càrrecs públics de les comarques gironines, alguns encara en actiu. La investigació, amb epicentre al Consell Comarcal de la Selva i a l'empresa GRS Arc Local, va destapar l'any 2013 una trama corrupta d'adjudicacions públiques fraudulentes que s'estenien arreu de la demarcació.

ACUSACIÓ I ANÀLISI 
La CUP es va personar com a acusació popular en el cas, que ara ja està en mans d'un jutjat d'instrucció de Farners. Ara, han analitzat el contingut del sumari i de la investigació feta pel Servei de Vigilància Duanera, i han elaborat un web perquè el conjunt de la ciutadania es pugui informar amb facilitat sobre el cas de corrupció. Es titula 'La teranyina del cas Manga' i fa accessible la informació. 
"Estem parlant de més de 6.000 pàgines d'investigació, amb converses i escoltes telefòniques", ha explicat la periodista Clara Vicenç, que s'ha encarregat de fer el buidatge de la investigació. Per facilitar-ne la comprensió, el blog respon a les 6W periodístiques per explicar què és el cas Manga, a qui implica i de quina manera es feien les adjudicacions fraudulentes a través de tràfic d'influències.
La CUP ha recordat que el cas investiga 43 persones. A quatre d'ells, entre els quals hi havia l'aleshores president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria, i l'administrador de GRS Arc Local, Alexandre Ros, els van detenir el febrer del 2013. Vigilància Duanera calcula que, a través dels concursos fets a mida, l'empresa va moure una xifra de negoci de 19,12 MEUR. Però la trama esquitxa més noms de càrrecs públics de la demarcació.
La CUP ressalta que entre ells destaca un nom, el de Ramon Ramos, actual director del Patronat de Turisme de la Costa Brava. Segons han explicat Salellas i Vicenç, de les comunicacions punxades es desprèn que Ramos (juntament amb Felip Puig) feien "d'aconseguidors" de concursos públics, posant en contacte GRS Arc Local amb responsables d'administracions.
Per això, Salellas reclama al president de la Diputació de Girona, Pere Vila, que, si Ramos no s'aparta per voluntat pròpia, el cessi. "Com a president del Patronat té la potestat de fer-ho", ha afirmat.
Altres noms en actiu que apareixen són el de l'actual president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, que ja va substituir Fauria quan va dimitir després del seu arrest. També hi ha l'aleshores consellera comarcal de CiU i actual diputada al Parlament, Natàlia Figueras. La consellera comarcal de la CUP, Sylvia Barragán, ha lamentat que quatre anys després, el poder a la Selva continuï estant "en mans dels mateixos".
La CUP també ressalta que hi ha altres polítics que no estan encara investigats però que apareixen al sumari amb, com a mínim, "actituds poc ètiques si no són il·legals". El web es completa amb interactius amb els municipis que van contractar GRS Arc Local, per a quines feines i quins imports i, també, un entramat dels principals noms de la causa i les relacions entre ells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada