dimarts, 4 de juliol del 2017

La CUP-Crida per Girona i l’Assemblea de Joves del Gironès reclamen la retirada de la simbologia franquista de la via pública de la ciutat

La CUP-Crida per Girona porta al ple municipal la campanya iniciada per l’entitat juvenil per acabar amb les plaques i els elements vinculats a la dictadura que queden a la ciutat.  
Publica un vídeo sobre AGISSA i la problemàtica de la gestió de l'aigua.  
A més a més del vídeo penjat, l'any passat la CUP Girona va publicar el dossier ‘El negoci de l'aigua a Girona’ que aporta informació precisa sobre el cas.  



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 04/07/2017   
Girona (Gironès).-   

Dilluns que ve al plenari municipal la CUP-Crida per Girona demanarà la retirada de la simbologia franquista de la via pública de la ciutat i que s’impulsin polítiques actives de recuperació i dignificació de la memòria històrica. Es tracta d’una campanya impulsada fa uns mesos per l’Assemblea de Joves del Gironès, que ara el grup municipal de la CUP-Crida per Girona ha portat al ple gironí en forma de moció.
Aquest grup municipal de l’esquerra independentista deplora que després de més de 40 anys de la mort de Franco encara resti simbologia vinculada a la Dictadura als carrers de la ciutat, com ara les plaques als habitatges, noms de carrers i altres elements de la via pública. En aquest sentit, la CUP-Crida per Girona destaca que l’Ajuntament de Girona continua tenint importants mancances pel que fa a les polítiques de recuperació i dignificació de la memòria històrica.
La CUP-Crida per Girona ha recordat que el mateix Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya recomana la substitució de totes les plaques d’habitatge, la retirada de totes les plaques que senyalitzen carrers o places, la retirada de tots els relleus amb l’àliga imperial i la retirada, on en alguns casos la senyalització, dels monuments amb simbologia franquista. Una recomanació que, a data d’avui, segons la CUP, l’Ajuntament de Girona està incomplint de forma reiterada.
Per tot això la moció proposa iniciar un pla d’actuació que prevegi la retirada immediata de la simbologia i la nomenclatura franquista; celebrar un acte de finalització de la retirada d’aquesta simbologia a la ciutat que serveixi també d’homenatge a gironins i gironines que van patir la repressió del franquisme; i finalment impulsar polítiques actives de recuperació i dignificació de la memòria històrica a la via pública al conjunt dels barris de la ciutat.

EL CAS AGISSA 
El vídeo que ha fet públic la CUP-Crida per Girona sobre el cas d'Aigües de Girona, Salt i Sarrià es tracta d'un material que intenta sintetitzar la problemàtica al voltant de la gestió de l'aigua d'una manera gràfica i didàctica, per tal de socialitzar la qüestió entre la població gironina de manera entenedora.
A més a més del vídeo penjat ara, l'any passat la CUP Girona va publicar el dossier ‘El negoci de l'aigua a Girona’ que aporta informació precisa sobre el cas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada