divendres, 7 de juliol de 2017

Jordi Pujol Ferrusola és el soci misteriós que va sucar 5,5 ME a Vacamorta

La UDEF sosté que va entrar en el negoci ocult amb una societat de l'illa de Man.  
L’empresari sortirà de la presó si diposita 3 milions.  
L'Audiència Nacional decreta llibertat sota fiança per al fill gran de l'expresident Jordi Pujol.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 07/07/2017    
Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura  (Baix Empordà, comtat de Girona).-    

Poc a poc s’aclareix el desastre ambiental de Vacamorta, al municipi de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura  (Baix Empordà, comtat d’Empúries): el soci ocult és el fill gran de que era president del Govern de la Generalitat, Jordi Pujol Soley, és a dir, l’empresari Jordi Pujol Ferrusola, pendent de sortir de la presó amb fiança.
La identitat del soci ocult que va obtenir uns guanys de 5,5 milions d'euros amb l'abocador de Vacamorta era un dels enigmes pendents de resoldre del cas Pujol. La revelació, però, no ha portat cap sorpresa: es tracta de Jordi Pujol Ferrusola, segons publica El País basant-se en un informe lliurat per la UDEF al jutge instructor José de la Mata.
El 2000, el tercer inversor, que va entrar en el negoci d'aquest abocador dos mesos després que l'inauguressin els seus impulsors, Gustavo Buesa i Josep Mayola, hi va dedicar una inversió mínima --426.000 euros-- que va canalitzar des de l'illa de Man. Després, va sortir del negoci --venut el 2003 per 13,2 milions a FCC-- guanyant 5,5 milions d'euros. Buesa i Mayola havien negat que l'altre soci fos Jordi Pujol Ferrusola.
L'abocador fou aprovat pel govern autonòmic de Jordi Pujol Ferrusola, però els tribunals l'han declarat il·legal reiteradament.
El Tribunal Suprem va ordenar-ne la clausura i la restauració el 2014, i una recent interlocutòria amb què el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat els recursos de la Generalitat i de l'empresa Recuperació de Pedreres SL ha escomès durament el comportament del govern català. L'acusa de dilatar el procés i de no haver retirat una sola tona --n'hi ha més de 2 milions-- de residus.

FIANÇA DE 3 MILIONS D’EUROS 
La Secció Tercera de la Sala Penal de l'Audiència Nacional del Regne estima  parcialment el recurs dels advocats de Jordi Pujol Ferrusola, de manera que el fill primogènit de l'expresident de la Generalitat podrà recuperar la seva llibertat si diposita 3 milions d'euros en metàl·lic. L'acte d'aquesta sala considera que aquesta quantitat garanteix la prohibició que se l'ha imposat sobre la gestió directa o mitjançant persones físiques o jurídiques del seu patrimoni.
Jordi Pujol Ferrusola va ingressar a la presó el 25 d'abril per la presumpta comissió de delictes de blanqueig de capitals, contra Hisenda i falsificació de document mercantil. Si diposita els 3 milions, només estarà obligat a complir les mesures cautelars que li foren imposades el febrer del 2016, entre les quals la prohibició de marxar a l'estranger.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada