divendres, 7 de juliol del 2017

Escàndol doble a l’Escala, assalt militar amb armes al codolar de la Mateua instigat per un regidor del PDeCAT

Un regidor del grup municipal del PDeCAT a l’Escala organitza maniobres militars al Montgó amb soldats de la base Álvarez de Catro de l’Albera conjuntament amb la Guàrdia Civil.   
L’Exèrcit espanyol fa un simulacre d’assalt a la costa de l’Escala davant els banyistes.   
Els militars s'han llançat a l'aigua a la zona de l'Illa Mateua amb armes.   
L’alcalde, del PSC, l’agafa per sorpresa l’ocurrència del regidor del PDeCAt, a l’oposició. 
L'acte ha comptat amb la presència de nombrosos comandaments d'ambdós cossos així com del subdelegat del Govern, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, que hi ha assistit en qualitat de convidat. 


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 07/07/2017   
L’Escala i Empúries (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d’Empúries).-   

Sorpresa política a l’Escala (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d’Empúries) aquest matí, ja que a l’erm de Montgó, concretament al codolar davant l’Illa Mateua el regidor del PDeCAT, Martí Guillen Sureda, descendent d’una de les primeres famílies assentades al nucli del Port de l’Escala i amb vinyes en aquesta zona del nord del massís de Montgrí des de finals del segle XVII, ha tingut l’ocurrència d’instigar unes maniobres militars a cura de soldats de la base Álvarez de Castro, a Sescebes (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada). El regidor compta a Montgó amb el Illa Mateua Camping Resort, situat a l’avinguda Montgó, concretament en un antic estany eixut i en terrenys on abans hi havia unes antigues vinyes. L’alcalde de l’Escala, Víctor Puga, ha estat agafat per sorpresa en aquest fet, especialment per la circumstància que el PDeCAT en diversos municipis i consells comarcals vota les propostes de declaració de municipi lliure de maniobres miliars. El PDeCAT resulta que és una excepció manifesta, segons sembla davant fets com els d’avui a Montgó.
Segons l’Agència Catalana de Notícies l’Exèrcit i la Guàrdia Civil espanyols han fet avui al matí una exhibició militar davant la costa de l’Escala. L’actuació simulava un exercici d’assalt a la línia costanera on els militars i el cos policíac s’han llançat a l’aigua i han fet ràpel a l’Illa Mateua carregats amb tot l’equip, armes incloses. Després han arribat nedant a la costa i des del codolar han accedit a les instal·lacions del càmping Illa Mateua, l’establiment que els havia convidats a fer l’activitat com un “element més d’animació” dels que es fan al complex.
Hi han participat 17 militars i 6 membres del Grup Especial d’Activitats Aquàtiques(GEAS) de la Guàrdia Civil.
L''Exèrcit i la Guàrdia Civil fan un exercici d''assalt a la costa de l''EscalaL’exhibició militar ha aplegat nombrosos clients a la zona de la piscina des d’on s’han pogut veure les maniobres. 
L'acte ha comptat amb la presència de nombrosos comandaments d'ambdós cossos així com del subdelegat del Govern, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, que hi ha assistit en qualitat de convidat. 

EXPOSICIÓ AMB MATERIAL MILITAR AL CÀMPING DEL REGIDOR 
L''Exèrcit i la Guàrdia Civil fan un exercici d''assalt a la costa de l''EscalaA banda els exercicis, el càmping també allotja una exposició amb material militar per explicar la història de la base militar Álvarez de Castro, a Sescebes.  
Desconeixem quina reacció tindrà el PDeCAT quan s’adoni que l’instigador de tot plegat és un empresari regidor del seu partit.
Vegeu el vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada