dijous, 27 de juliol del 2017

Es crearà una plataforma veïnal per les males olors i sorolls d'Hinojosa a Sarrià de Ter L'objectiu és traslladar les seves reivindicacions, estar al costat de l'Ajuntament i seguir la problemàtica.

Una imatge d´arxiu de la façana que l´empresa paperera del grup Hinojosa té a Sarrià de Ter.
Façana que l'empresa paperera del grup Hinojosa té a Sarrià de Ter.
L'alcalde confirma que han iniciat un expedient sancionador a la paperera per excés de soroll per una infracció «greu» multada amb entre 901 i 12.000 euros.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 27/07/2017   
Sarrià de Ter (Gironès, comtat de Girona).-   

Llegim en la premsa convencional gironina que un grup de veïners i de veïns afectats per les molèsties per soroll i males olors de la planta paperera Hinojosa a Sarrià de Ter (Gironès, comtat de Girona) crearan una plataforma amb l'objectiu de fer un seguiment de la problemàtica, ser un interlocutor amb el consistori i poder coordinar i traslladar les reivindicacions que tenen. Fins ara, només hi havia una Comissió de Seguiment on participen la direcció de l'empresa, un membre de l'equip de govern i un membre de cada grup de l'oposició a més d'una representació de veïns afectats. Tot i això, aquests veïns presents en la Comissió de Seguiment eren els més directament implicats i a títol particular. La plataforma veïnal, en canvi, aglutinaria tots els possibles afectats.
Així ho van explicar al final del darrer ple municipal celebrat dilluns passat a Sarrià de Ter, on hi havia presents una cinquantena de veïns. Segons informava Ràdio Sarrià i va confirmar ahir l'alcalde, Roger Torrent, en el moment de donar-los la paraula en acabar la sessió plenària, els veïns van explicar que crearien la plataforma ciutadana. La intenció seria estar al costat del consistori i ajudar a coordinar i traslladar les reivindicacions i fer un seguiment de la problemàtica amb l'empresa.
L’alcalde, al seu torn, es va comprometre a rebre i treballar conjuntament amb la plataforma per resoldre el problema i els va recordar que el govern actuaria a partir d'ara amb contundència. Entre les mesures més contundents, la més recent és una sanció per soroll i, en paral·lel, un avís que es va fer arribar el passat dia 21 a l'empresa donant-los un termini de 15 dies per acabar amb les molèsties de males olors i sorolls que generen.
Sobre aquest termini, l'empresa ja va informar que era «impossible» complir-lo er acabar del tot amb la problemàtica, ja que les mesures que han pres i segueixen prenent requereixen més temps.
Tot i això, preguntat ahir per Diari de Girona, l'alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent, va ser clar. «Tenen 15 dies per eliminar les molèsties», va assegurar, i això «vol dir el que vol dir». Un cop acabi el termini, valoraran el resultat i, llavors, l'Ajuntament es reunirà amb la plataforma per posar sobre la taula les opcions que hi hauria.

La sanció per excés de soroll 
L'alcalde també va confirmar que l'Ajuntament ha sancionat Hinojosa per excedir els límits de soroll establerts. La paperera havia assegurat dimecres que no havien rebut cap sanció i que els sorprendria que així fos. Amb tot, Torrent va confirmar ahir que s'ha obert un expedient sancionador contra Hinojosa i que la comunicació ja ha sortit de l'Ajuntament (a l'espera que l'empresa Hinojosa la rebi).
L'expedient per superar els nivells de soroll establerts seria per una «infracció greu», va confirmar l'alcalde de Sarrià, el que podria suposar una sanció, segons estableixen les ordenances, d'entre 901 i 12.000 euros. Amb tot, l'empresa podrà presentar al·legacions i la quantia final dependria de com es resolgués l'expedient.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada