diumenge, 30 de juliol del 2017

Entra a la presó Quim Nolla, detingut durant la repressió dels Mossos d’Esquadra en el desallotjament del centre social ocupat de Can Vies, a Sants

El jove de Torroella de Montgrí va ser condemnat sota una acusació policial a tres anys i nou mesos per atemptat greu a un agent de l’autoritat.  




TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 30/07/2017   
Torroella de Montgrí i l’Estartit (Baix Ter, Baix Empordà, comtat d’Empúries).-    

Llegim en la premsa convencional que Quim Nolla, un jove de 21 anys veí de Torroella de Montgrí (Baix Ter, Baix Empordà, comtat de Girona) dijous va ingressar a la presó per complir una condemna penal sota una acusació d’haver llançat una ampolla als agents dels Mossos d’Esquadra durant els aldarulls per l’intent de desallotjament de Can Vies, a Sants (Barcelona). Nolla va ser condemnat pel Jutjat Penal núm. 28 de Barcelona a tres anys i nou mesos sota l’acusació policial d’haver llançat una ampolla de vidre, a uns 20 metres del cordó de la  policia de Generalitat. Segons els Mossos un recipient hauria impactat contra l’escut d’un dels policies autonòmics i es va trencar a terra sense ferir ningú, segons la sentència judicial. Nolla va ser condemnat per atemptat greu contra l’autoritat amb un “instrument perillós” amb l’agreujant de “disfressa” per portar la cara tapada amb una bufanda segons indicà la policia.

DOS ANYS I UN DIA COMPORTA PRESÓ  
El jove torroellenc va recórrer a totes les instàncies possibles, i va aconseguir que li reduïssin la pena a dos anys i un dia de presó, que comporta l’ingrés a un centre penitenciari. El seus advocats van presentar també una sol·licitud d’indult, amb el suport d’un escrit d’una educadora social conforme el jove està integrat en la societat i estudia, però el van rebutjar.
La condemna de Nolla va ser durament criticada, i va suposar que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, municipi on viu, demanés que es revisés la sentència “amb les màximes garanties”. El mateix text qualificava la decisió judicial d’“absolutament desproporcionada”, i argumentava que la pena podia “perjudicar més que no pas beneficar” el jove.
La setmana de conflictes per l’intent de desallotjament del centre ocupat de Can Vies, el maig del 2014, ha fet seure al banc dels acusats tant alguns manifestants com diversos agents dels Mossos d'Esquadra.
Fins ara, la pena de Nolla ha estat la més greu. Per posar fi al conflicte, l’Ajuntament de Barcelona, llavors encapçalat pel convergent Xavier Trias, va renunciar al desallotjament d’aquest centre social ocupat de Sants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada