dimarts, 11 de juliol del 2017

Enfrontament per l’afer Guillem entre els dos partits a l’Escala que a nivell parlamentari conformen Junts pel Sí

Vinyeta
Afegeix la llegenda
Martí Guillem Sureda deixa l'acta de regidor per l'afer de la demostració militar a Illa Mateua mentre Robert Bosch, portaveu del PDeCAT a l’Escala, explica que el partit no ha forçat  la decisió de Guillem i lamenta el que considera insults d'Esquerra Republicana a les xarxes socials.    
Guillem assegura que compta amb el suport de militars, guàrdies civils i gent de tots els partits, “fins i tot el meu”.   


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 11/07/2017   
L’Escala i Empúries (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d’Empúries).-   

Martí Guillem deixa l'acta de regidor
Robert Bosch Bruguera, portaveu a l'Escala del PDeCAT.
Segons Ràdio l’Escala i Canal 10 Empordà Robert Bosch Bruguera, portaveu del PDeCAT a l'Escala ha volgut aclarir que el partit a l'Escala (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d’Empúries) no ha valorat mai l'activitat particular dels regidors, que ha estat Martí Guillem Sureda qui ha renunciat a l’acta de regidor. Des del PDeCAT es lamenta l'activitat crítica a les xarxes socials, sobretot els dirigents d'Esquerra Republicana de Catalunya, que qualifica d'insult.
Feta de renuncia de Guillem, el proper a la llista electoral de 2015 és Albert Parés Hereu, el número 7 de la candidatura, que des de maig de 2015 ja porta tres renúncies a l’acte de diputat. Quelcom fa pudor al PDeCAT a l’Escala. Segons Bosch és un tema que s'ha de consensuar en una reunió interna de la secció local del PDeCAT.
A l'informatiu avui de Ràdio l'Escala i Canal 10 Empordà s’han recollit diverses reaccions, tant de l'equip de govern municipal com de la resta de forces de l'oposició.
Robert Bosch és advocat i treballa pel bufet Cuatrecases. Pertany la coneguda família de l’immobiliària Bosch, a l’Escala. Anava de número 5 en la candidatura municipal de CiU a l’Esca i ha estat regidor al desplaçar-se la llista al dimitir la cap de llista i el número 3 d’aquesta. Segons diverses notícies de premsa fa mesos que manté una mala relació amb ERC, formació que a l’Escala es nega a fer seguidisme del PDeCAT, i sobretot de Bosch.  
Martí Guillem manifesta que deixarà de ser regidor però que compta amb el suport de militars, guàrdies civils i de membres de tots els partits --“inclús el meu”--, tot mantenint-se al costat de Bosch, des qual des de les xarxes també es demana la dimissió a causa de com va torejar l’escàndol de l’Illa Mateu. Hi ha qui diu que el procés de redacció del nou POUM de l’Escala, en fase informativa inicial, aplegaria els interessos particulars d’ambdós convergents (sector negocis, a una mà la senyera i a l’altra, la cartera). Vol agrair al portaveu del grup municipal CiU, Rober Bosch, l’actual líder local del PDeCAT, els elogies que ha rebut d’ell a la xarxa. Al mateix temps, Guillem carrega contra VilaWeb, sense esmentar el nom, a qui acusa d’haver publicat el seu historial polític des darrers 25 anys, des d’ICV al PDeCAT, passant pel PSC, partit del qual afirma que “vaig marxar per discrepàncies amb Estanis Puig quan va arribar al govern i va canviar d’opinió en un tema urbanístic en que jo no hi estava d’acord i vaig plegar”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada