dimecres, 19 de juliol del 2017

El president del Consell Comarcal cessa el vicepresident Manel Toro

Manel Toro i Núria GalimanyLa CUP Figueres havia reiterat aquest dies que Manel Toro havia de dimitir pel cas Manga   



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 19/07/2017   
Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú).-   

Llegim a EMPORDÀ.INFO que el president del Consell Comarcal de l´Alt Empordà, Ferran Roquer, en ús de les seves atribucions, va signar ahir a la tarda un decret mitjançant el qual se cessa de les seves funcions al vicepresident quart i president de la comissió de Serveis Econòmics, Manuel Toro. També se’l cessa com conseller delegat de les àrees de Promoció Econòmica i de Serveis Econòmics així com a membre de la Junta de Govern.
El president del Consell ha donat compte d’aquest decret a les reunions de la Junta de Govern i del Consell de Presidència, celebrades ahir a la tarda, i ha agraït la feina desenvolupada pel Conseller Comarcal durant els dos anys que ha estat formant part del seu govern.
De moment, les delegacions i competències del vicepresident quart seran assumides pel mateix president a l’espera, el proper mes de setembre, de la dimissió i l’entrada de diversos consellers comarcals del grup de Convergència i Unió, en el marc de l’habitual relleu que es registra a mig mandat per part d’aquesta formació política, de cares a donar entrada a nous alcaldes i regidors de la comarca en aquesta institució de l’Alt Empordà. D’altra banda, també està previst que en breu que grup comarcal CiU passi a anomenar-se grup comarcal del Partit Demòcrata - PDeCAT.

La CUP Figueres acabava de reiterar la seva dimissió 
La CUP Figueres sosté que el cas Manga és el cas de corrupció més important que hi hagut mai a la demarcació de Girona. La trama va esclatar el 14 de febrer de 2013, quan agents del Servei de Vigilància Duanera (SVD) de l’Agència Tributària del Regne d’Espanya van irrompre a la seu del Consell Comarcal de la Selva, a Farners (la Selva, comtat de Girona) i a l’ajuntament de Sant Hilari Sacalm (la Selva, les Guilleries, comtat d’Osona) per ordre de la jutgessa de Lugo (Galícia) Pilar de Lara  
En aquest sentit, la CUP Figueres aquests dies havia reiterat la petició de Manuel Toro, representant no adscrit de l’Ajuntament de Figueres (Alt Empordà, comtat de Besalú) --era militant de la desapareguda UDC, federada amb CDC-- que dimitís pel fet d’estar involucrat en el cas Manga.
La portaveu del grup municipal CUP Figueres, Natàlia Sánchez, havia declarat “ja vam afirmar que Manel Toro havia d’haver deixat el càrrec en el moment en que va ser investigat, l’any 2013. Avui en dia encara es troba en el mateix estat: forma part del cas Manga”.

Necessitat d’un codi ètic 
La regidora Figuerenca Natàlia Sánchez afegí que “casos com aquest evidencien la necessitat d’un codi ètic per a càrrecs i treballadors públics que no permeti que males pràctiques i l’opacitat regnin en les administracions públiques”. Considera que cal fer valer el pes de la CUP-CC en el Parlament de Catalunya a fi que el procés d’alliberament nacional no tapi la corrupció imperant a la nació catalana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada