divendres, 28 de juliol del 2017

El grup municipal ERC-MES de Girona acusa Madrenas de negociar el Festival de Circ de forma ''opaca''

No consideren el certamen prioritari ni aproven que es faci a la Devesa  





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 28/07/2017   
Girona (Gironès, comtat de Girona).-   

Llegim en la premsa convencional gironina que el grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha qüestionat avui que el Festival Internacional de Circ sigui una prioritat per Girona. Maria Mercè Roca ha declarat que “qualsevol activitat que dinamitzi la ciutat i diversifiqui la seva oferta cultural és benvinguda, però qüestionem que s’hagi de subvencionar amb diner públic”. En aquest sentit, la cap de l’oposició ha exigit “transparència i més informació per part de l’equip de govern, doncs ens hem assabentat per la premsa que el festival del circ ve a Girona”.
La regidora ha declarat que aquesta operació s’ha dut a terme “de forma opaca, sense cercar cap tipus de consens i amb una nul·la planificació per part de l’Alcaldessa i el seu equip de govern”. Aprofundint en aquest argument, Roca ha qüestionat que “el festival del circ respongui a una demanda de la ciutadania gironina o del sector cultural de la ciutat”. Segons la portaveu, “segueixen promovent grans festivals mentre es descuiden els equipaments de base i les programacions estables”.
Així mateix, la cap de l’oposició ha demanat que l’equip de govern aclareixi si aposten per la creació del museu del circ a la ciutat, doncs Madrenas va declarar ahir que l’Ajuntament de Girona no hi vol posar diners “de moment”. En aquesta línia, Roca ha assegurat que “hem pogut llegir declaracions dels promotors assegurant que festival i museu van junts”. La portaveu republicana ha recordat que la despesa pública per crear el museu del circ és d’un milió i mig d’euros, “que els figuerencs i figuerenques no han volgut pagar i per això el projecte ha marxat d’allà”, ha explicat Roca. En aquest sentit, ha expressat que “el nostre model no és gastar un milió i mig d’euros per museïtzar una col·lecció privada amb diner públic, sense indicis rigorosos que acreditin la necessitat de fer-ho”.  

Ús intensiu de la Devesa 
Al seu torn, el regidor Martí Terés ha qüestionat que el festival del circ es dugui a terme al parc de la Devesa. Terés ha criticat que “encara no s’ha portat a aprovació el Pla Especial que ha d’ordenar i protegir el parc”, i en canvi “s’hi duen a terme activitats intensives que el malmeten”.
En aquest cas, ha recordat també que el muntatge del festival del circ “requereix l’entrada de camions de gran tonatge a la Devesa”. A Figueres, en canvi, es va decidir instal·lar l’esdeveniment “en un polígon als afores de la ciutat, per evitar molèsties als veïns i per no malmetre l’entorn”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada