dilluns, 3 de juliol del 2017

Discoteques, Interior i narcotràfic a la Costa Brava

La imagen puede contener: cielo, árbol, exterior, naturaleza y agua
Zona del botelló a l'Escala. 
El cas de l’Escala aquest estiu    








TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 03/07/2017   
L’Escala i Empúries (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d’Empúries).-    

Des de fa uns anys se’ns revelen diverses dades sobre el narcotràfic a la Costa Brava i les poblacions una mica terra endins. Sabut és que la DEA crea falses empreses arreu del món per cobrir operacions que en el cas hispà deixa en mans del Cos Nacional de Policia del Regne, una policia que també obre oficines de negocis trampa, com explicava l’altre dia el comissari Villarejo. Però, el Departament d’Interior de la Generalitat no es queda curt, especialment en la qüestió narco.
Fa uns anys una revelació a cura de persones amb familiars al cos dels Mossos d’Esquadra --concretament una neboda d’un policia de la comarca de la Selva-- apuntava que a les afores de l’Escala (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d’Empúries) Interior havia llogat, després de pagar un traspàs a través d’un agent d’una ciutat del Barcelonès, una discoteca, per fer seguiments de petits camells a fi d’empaitar narcotraficants. També, per observar si clients que són petits lladregots coincidia o no les seves despeses nocturnes, si eren considerables, amb delictes comesos aquells dies a la població o als seus entorns. Més endavant, per una sèrie de coincidències i indiscrecions, va arribar la notícia del nom de la discoteca fins aleshores no localitzada periodísticament. Però, ves per on la pressió administrativa havia aconseguit que en pocs estius totes les discoteques de la vila haguessin tancat portes... menys l’esmentada (no volem revelar el nom per raons evidents) i una altra, on ja hi havia confidents de la policia espanyola i de la Guàrdia Civil des de feia molts anys, essent substituïda la vigilància al Departament d’Interior de la Generalitat a partir del desplegament dels Mossos. En aquest primer període del desplegament policial autonòmic, un dissabte a la nit agents del cos emmascarats tenien dos narcos, de constitució corpulenta, estirats a terra mentre registraven un vehicle estacionat just enfront la segona discoteca esmentada. En tenim testimonis.
Ara, de cop i volta, la primera discoteca resta tancada i ja estem en temporada turística d’estiu. I la que es troba en el rovell de l’ou del nucli urbà antic escalenc funciona i centralitza la vida nocturna del municipi (tampoc volem donar el nom), agrumant cada vegada més clientela, mentre les queixes veïnals dels sorolls i alteracions de l’ordre públic fins a les 6 del matí, un veritable botelló diari, als carrers del seu entorn no troben cap mena, en aquest cas, de resposta administrativa i la Policia Local, sempre que no hi hagi sang, ni tant sols patrulla en aquesta zona del poble. Tot apunta que Interior ha establert algun tipus ara més ferm de control confidencial sobre petits camells i narcotraficants en aquesta última discoteca que queda al terme municipal escalenc. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada