dissabte, 15 de juliol del 2017

Denuncien col·lapse d’urgències a l’hospital de Blanes

Instal·lacions d’urgències de l’hospital de Blanes. 
Durant dues nits només hi havia un metge per atendre les urgències, segons afirmen CCOO i En Lloret Sí Se Puede   







TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 15/07/2017   
Lloret/Blanes (La Selva marítima, comtat de Girona).-   

Llegim en la premsa convencional comarcal que l’hospital comarcal de Blanes (la Selva marítima) va estar dues nits --dilluns i dimarts-- amb un sol metge d’urgències, fet que va arribar a provocar esperes de fins a deu hores per ser atesos, segons denuncia CCOO i el grup municipal En Lloret Sí Se Puede. Segons fonts sindicals, l’equip d’urgències havia d’estar format per tres metges polivalents i un internista, però, segons van explicar les mateixes fonts, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva va tenir dificultats per cobrir les places que faltaven i durant uns dies la situació de l’hospital a urgències va ser de col·lapse. “Van cobrint forats a l’últim moment perquè falta personal rotatori. Les emergències quedaven cobertes perquè hi ha el triatge previ, però a les urgències les cues van ser de fins a deu hores”, van explicar. Els treballadors d’urgències van traslladar les seves queixes al comitè, ja que la situació de col·lapse els va provocar “ansietat i angoixa”.
El portaveu de CCOO, Edgar Felip, va dir ahir que la situació ja s’ha normalitzat i que hi ha el personal previst. Amb tot, no és el primer cop que CCOO denuncia situacions de col·lapse a urgències per falta de personal.
En Lloret Sí Se Puede va criticar ahir en un comunicat la gestió de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que, segons diu, “demana als seus metges que siguin déus”. “L’hospital de Blanes ha arribat a tenir més de vint pacients per metge a urgències, cosa que ha provocat llargues hores d’espera” i queixes dels pacients.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada