dimarts, 11 de juliol del 2017

Defensa aixecarà una tanca de 10 quilòmetres a la base de l'Exèrcit entre Espolla i Sescebes, un espai natural protegit ple de monuments megalítics, un castrum visigòtic i l’església preromànica dels Solers

Tiradors al camp de tir durant una visita l´any passat del ministre de Defensa
Tiradors al camp de tir de l'Albera durant una visita l'any passat del ministre de Defensa.  

Licita la construcció de la tanca al camp de tir de la base Álvarez de Castro a l’Albera.    
Tindrà un metre i mig d'alçada i delimitarà part del perímetre d'entrenaments.    
Això lliga amb l’exposició sobre la base militar que es fa al càmping Illa Mateua del dimitit regidor Martí Guillem Sureda a Montgó (l’Escala).  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 11/07/2017    
Espolla/Sescebes (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada).-    

El ministeri de Defensa ha licitat la instal·lació de la tanca que ha de delimitar el perímetre de la zona de tir. Es tracta de deu mil metres quadrats amb una alçada d'un metre i mig. El cost de la licitació és de 220.773,87 euros.
La licitació que avança el diari Nació Digital és una de les mesures que es van comprometre a prendre després de les queixes per la caiguda de projectils a tocar de cases durant unes maniobres el 2015.
La tanca delimitarà una part del perímetre on es porten a terme els entrenaments. Cada cent metres hi haurà cartells advertint del risc de passar perquè és zona militar. El ministeri de Defensa justifica la mesura pel risc que suposa l'ús que s'hi fa d'armament i exercicis de tir en un espai on passegen excursionistes, caçadors o persones que resideixen als veïnats propers. La zona de tir se situa al Paratge Natural de l'Albera.

ESCLATA EL MALESTAR A L’ALBERA 
El malestar per la presència de l'Exèrcit en una àmplia zona entre Sant Climent Sescebes i Espolla (Albera, Alt Empordà, comtat de Peralada) no és nova. Però l’any passat van caure una quinze de morters fora del perímetre i una part a tocar una vivenda. Va posar en peu de guerra als veïns, alguns cansats d’una situació que asseguren fa anys que dura. Es va constituir la plataforma Alto el Foc a l’Albera.
Veïns i ajuntaments de la zona van demanar mesures a la base militar Álvarez de Castro, a Sescebes. Enretirar la zona de caiguda de projectils i la creació d'una tanca van ser les mesures més immediates que es van comprometre a prendre. La plataforma demana tancar el camp però fins ara Defensa s'hi ha negat.

UN ESPAI NATURAL AMB DOLMENS; MENHIRS, ESGLÉSIES I UN CASTRUM VISIGÒTIC 
Es tracta d’un espai del Parc Natural de l’Alberra,  ple de monuments megalítics –dolmens i menhirs--, un castrum visigòtic al puig Castellar i l’església preromànica dels Solers, entre altres elements de gran valor patrimonial i arqueològic europeu.
La licitació de la construcció de la tanca al camp de tir de la base Álvarez de Castro a l’Albera, que tindrà un metre i mig d'alçada i delimitarà part del perímetre d'entrenaments militars, és una notícia que lliga amb l’exposició sobre la base que es fa al càmping Illa Mateua, a Montgó (l’Escala, Baix Ter, Alt Empordà, comtat d’Empúries). L’escàndol del desembarcament militar a la Mateua i la posterior dimissió del regidor del PDeCAT i amo del càmping, Martí Guillem Sureda


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada