dijous, 6 de juliol del 2017

Crisi a Girona d’ICV

Imatge d'arxiu d'Enric Pardo, durant la seva etapa com a regidor de l'Ajuntament de Girona
Enric Pardo, quan pertanyia a la menjadora de l'Ajuntament de Girona .
L’exregidor de Medi Ambient a Girona Enric Pardo deixa ICV perquè el partit stalinista de debò i verd caquí no dona suport al referèndum d’autodeterminació.   
L’històric militant estripa el carnet stalinista perquè creu que "traeixen" molts anys de lluita.  
A causa de les intervencions jacobines i ultra unionistes en debats de TVC (Més 3/24) del seu líder històric i destacat antianarquista Joan Boada igual que el naturalista Enric Pardo --que ara abandona la formació--, que mentre en Boada “Poca Broma” des del departament d’Interior del govern tripartit feia empresonar Núria Pòrtulas i Enric Duran, en Pardo feia arrancar del cementiri vell de Girona una placa dedicada als combatents anarquistes enterrats en la fossa comú que foren assassinats per la Guàrdia Civil el gener de 1960, placa llibertària de la CNT i la CGT que fou reposada malgrat la seva oposició des de la regidoria de Medi Ambient (jardins i cementiris) de l’Ajuntament gironí governat per un tripartit (PSC, ICV i ERC).   


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 06/07/2017   
Girona (Gironès).-   

S’obra un nova crisi stalinista de debò i verd caqui a Girona a causa de les intervencions jacobines i ultra unionistes en debats de TVC (Més 3/24) del seu líder històric i destacat antianarquista Joan Boada igual que el naturalista Enric Pardo --que ara abandona la formació--, que mentre en Boada “Poca Broma” des del departament d’Interior del govern tripartit de l’antic stalinista del PCE(i)-PTE, passat a la menjadora del PSC-PSOE, Pepe Montilla feia empresonar Núria Pòrtulas i Enric Duran, en Pardo feia arrancar del cementiri vell de Girona una placa dedicada als combatents anarquistes enterrats en la fossa comú que foren assassinats per la Guàrdia Civil el gener de 1960, placa llibertària de la CNT i la CGT que fou reposada malgrat la seva oposició des de la regidoria de Medi Ambient (jardins i cementiris) de l’Ajuntament gironí governat per un tripartit (PSC, ICV i ERC).
Avui ens assabentem per la premsa convencional que hi ha una nova baixa a les files d'Iniciativa per Catalunya Verds (ICV). L'exregidor de Medi Ambient a l'Ajuntament de Girona entre el 2003 i el 2011, Enric Pardo, ha deixat la militància del partit stalinista de debò, ara integrada en la formació Cataluya en Comí d’Ada Colau i Xavier Domènch, per la seva posició respecte al referèndum.  Segons explica en un escrit al seu mur de Facebook, l'exregidor stalinista creu que en un moment que el país "clama per replantejar aspectes tan importants com la república o el procés constituent" és un " error quedar-se en una posició equidistant". Tant és així, que Pardo considera que  ICV està "traint" la seva "lluita de radicalitat democràtica i de lluita de les classes populars". A més, ha acusat Iniciativa Verds de "posar els interessos del partit al davant dels interessos del país". I ha confessat que durant un temps va creure que aquesta "equidistància" era una manera d'evitar "esquerdes davant un incert procés", però apunta que, ara, " ja no es justifica".
Pardo, sense cap càrrec institucional remunerat, que no ha volgut fer declaracions a la premsa convencional, ha assenyalat que la gota que va fer vessar el got va ser l a decisió d'ICV de no assistir a l'acte del referèndum, després de mesos acumulant desafeccions. "El dia en què es convoquen els partits al Parlament per explicar el referèndum, i dia en què el meu partit ni tan sols considera important anar a escoltar les explicacions que es donaran al país, avui, doncs, és el dia de dir prou i adéu", va escriure ahir a la tarda a la xarxa social.
Enric Pardo es va presentar a les eleccions municipals com a independent d'ICV el 2003, però quan van formar el govern municipal tripartit de Girona amb el PSC i ERC, se'n va fer militant. Durant dues legislatures va ser el  regidor de Medi Ambient a l'Ajuntament de Girona, on va protagonitzar diverses polèmiques amb els seus socis de govern, que massa sovint no compartien les seves decisions o declaracions públiques. A més, entre el 2008 i el 2011 va ser el coordinador d'ICV a les comarques gironines, càrrec que havia ocupat Joan Boada.
El seu escrit a Facebook ha provocat  desenes de reaccions, la majoria de suport a la seva decisió. Precisament, un dels missatges l'ha escrit el seu excompany de files,  Joan Olóriz, que també va ser el regidor de Serveis Socials a l'Ajuntament entre 2003 i 2011, i que fa dos anys es va presentar a les eleccions legislativa espanyoles amb ERC, després d'abandonar ICV. "Ara, res més que una abraçada ben forta! Ens veurem a casa teva amb una cervesa a la mà ben aviat. Escoltaré i en parlarem, amic", ha deixat escrit Olóriz.
La nova baixa deixa en  pitjors condicions una militància d'ICV que a la ciutat de Girona cada cop aplega menys simpatitzants. A les darreres eleccions municipals, amb Eugènia Pascual com a cap de llista, el partit stalinista de debò i verd caqui va perdre la seva representació al ple municipal i va passar de dos regidors a cap.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada