dijous, 20 de juliol de 2017

ARRAN s'oposa a la Facultat privada de Medicina de la UVic-UCC per elitista

Denuncia tot el suport i impuls que aquesta iniciativa totalment privada ha rebut de part de l'Ajuntament de Vic des del primer moment, com si es tractés d'un projecte interessant per al jovent de la ciutat.  
Un suport que ha estat unànime per part de tot l'equip de govern de la ciutat, format pel PDeCAT, Unió, Reagrupament, el PSC i Vic per a Tots (ICV-EUiA-Podem), i el suport del PP.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 20/07/2017   
Vic (Osona, comtat d’Osona).-   

Segons ARRAN d'Osona, els darrers mesos ha vist com ha nascut la Facultat de Medicina de la UVic-Universitat Central de Catalunya. A diferència de la resta de facultats de la UVic-UCC, que són de titularitat privada amb finançament de la Generalitat, la nova Facultat de Medicina és totalment privada.
A la nova facultat, s'hi impartirà el grau de Medicina a 80 places d'estudiant. Donat el seu caràcter purament privat, la matrícula per a un curs del grau de Medicina costarà 13.791 euros (a 225 euros/crèdit), una quantitat desorbitada per a qualsevol jove de classe treballadora. 13.791 euros significa més de 5 vegades el que costa estudiar el grau de Medicina en qualsevol de les universitats públiques dels Països Catalans, sense oblidar que les taxes de la universitat pública també són abusives per a les estudiants.
Denuncia tot el suport i impuls que aquesta iniciativa totalment privada ha rebut de part de l'Ajuntament de Vic (Osona, comtat de Vic) des del primer moment, com si es tractés d'un projecte interessant per al jovent de la ciutat. Un suport que ha estat unànime per part de tot l'equip de govern de la ciutat, format pel PDeCAT, Unió, Reagrupament, el PSC i Vic per a Tots (ICV-EUiA-Podem). Un impuls que ha passat per negociacions de regidors del govern de la ciutat amb càrrecs del Govern espanyol i amb militants del PP.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada