dimarts, 11 de juliol del 2017

Acte a Banyoles pels 25 anys de l'Operació Garzón

L'operació policial, política, judicial i mediàtica que se saldà amb la detenció de 45 persones vinculades al moviment independentista català i que va ser dirigida principalment pel jutge Baltasar Garzón.   


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 11/07/2017   
Banyoles (Pla de l’Estany, comtat de Besalú).-    

Coincidint amb el 25è aniversari de l'anomenada Operació Operació Garzón contra l'independentisme català, la CUP juntament amb Alerta Solidària ha organitzat un acte a Banyoles (Pla de l’Estany, comtat de Besalú) el divendres, 14 de juliol, a les 20:00 hores, a la Muralla de Banyoles sota el lema “Tortura, mai més, contra ningú”.
Comptarà amb la participació de Sandra Pazos, regidora de la CUP de Banyoles; Núria Gibert, portaveu del Secretariat Nacional de la CUP; Benet Salellas, advocat i diputat de la CUP-CC; Xavi Pellicer, portaveu d'Alerta Solidària; Ramon Piqué, represaliat de l'Operació Garzón; Carles Castellanos, represaliat de la dècada dels vuitanta i Cèlia Appel, membre d'Arran.
L'acte serà presentat per la periodista i escriptora, Sònia Bagudanch i es clourà amb l'actuació del cantautor Joanjo Bosk.
Aquella operació, anys més tard, el 2004, arribà fins al Tribunal Europeu dels Drets Humans, que condemnà l'Estat espanyol per haver-se negat a investigar les denúncies de tortures.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada