dilluns, 17 de juliol de 2017

451) CRÒNICA QUATRE-CENTRES CINQUANTA UNA DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

La CUP-CC. 
La CUP-CC s’autoinculpa com "coautora i cooperadora necessària" del referèndum davant el jutjat.   

Benet Salellas: “L’actuació del Jutjat núm. 13 al TNC demostra que el problema no és el govern del PP sinó l'aparell de l'Estat”.   
Pere Soler, nou director general dels Mossos d’Esquadra.   
Soler substituirà Albert Batlle, que aquest matí ha presentat la seva dimissió.  


[Barcelona (República Catalana) 17/07/2017]   
L’AMIC DEL POBLE    

La CUP-Crida Constituent ha presentat un escrit al Jutjat d'Instrucció núm. 13 de Barcelona per donar resposta als requeriments que aquest jutjat està enviant a empreses, funcionaris i teatres sobre la celebració del referèndum. En l'escrit la CUP-CC comunica al Jutjat la seva condició de "coautora i cooperadora necessària" de l'organització del referèndum de l'1 d'octubre. Així la esquerra independentista s'inculpa directament davant del Jutjat i demana al titular de l'òrgan judicial que la tingui com a part investigada donada la seva condició de partícip en aquest referèndum. A ulls de la CUP-CC aquest referèndum no pot ser mai considerat un delicte però atès que hi ha diligències penals obertes la CUP-CC demana ser-hi present com a actor polític d'aquest referèndum d'autodeterminació fet que d'acord amb la llei processal permetria tenir accés a l'expedient i poder demanar la pràctica de diligències.
A més a l'escrit presentat al Jutjat núm. 13 la CUP-CC hi acompanya la llista de tots els actes previstos d'ara fins a l'1 d'octubre per tal de deixar clar que no ens amagarem de cap de les nostres accions d'impuls del referèndum.
Amb aquesta acció la CUP-CC vol demostrar la necessitat de fer front a l'estratègia de la por que han endegat les institucions de l'Estat espanyol contra el referèndum de l'1 d'octubre i contra l'independentisme català. Reprenent el fil de la campanya "sense por" que fa més d'un any vam impulsar arreu del país, la CUP-CC vol fer evident amb aquesta acció la falta d'independència dels jutjats i tribunals espanyols en relació als moviments i persones que volen fer propostes transformadores i modificació de l'statu quo, entre elles la proposta d'autodeterminació per a la creació de la República Catalana. En paraules del diputat de la CUP-CC Benet Salellas "l'actuació del Jutjat núm. 13 al TNC demostra que el problema no és el govern del PP sinó l'aparell de l'Estat, un estat antidemocràtic que, com hem denunciat, és un estat autoritari de dret". "Davant d'aquests embats de l'Estat, dels seus jutges afins i fiscals, nosaltres hem de respondre sense por, de cara, amb la convicció i determinació política que aquest referèndum el farem", ha afegit el diputat per la circumscripció gironina de la CUP-CC.

Pere Soler substituirà Albert Batlle, que aquest matí ha presentat la seva dimissió 
Pere Soler. 
Pere Soler serà el nou director dels Mossos d’Esquadra. El conseller d’Interior, Joaquim Forn, l’ha triat per a substituir Albert Batlle, que avui ha presentat la seva dimissió per motius polítics. Demà el Govern de la Generalitat en farà el nomenament.
Soler va ser director general de Serveis Penitenciaris del 2013 al 2016 i regidor per Convergència i Unió (CiU) al Consistori egarenc, quan l’ara conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, era el líder del grup. Soler va ser nomenat director general de presons el juny del 2013, quan Germà Gordó era conseller de Justícia i després de la dimissió de Xavier Martorell arran de l’afer d’espionatge de Método 3, i va ser rellevat per Amand Calderó el gener del 2016, amb l’arribada del govern de Carles Puigdemont. Es va llicenciar en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i ha cursat màsters sobre Dret i Transmissions Electròniques de la Universitat de València i sobre Estudis Europeus de la UAB. Ha desenvolupat l’activitat professional com a advocat a Terrassa, on des del 1992 es va establir amb un despatx propi després d’haver exercit de lletrat en altres despatxos i empreses. També ha estat president del Tribunal Arbitral de Terrassa i ha col·laborat amb el Col·legi d’Advocats d’aquesta ciutat a l’àrea mercantil de l’Escola de Pràctica Jurídica, en l’àmbit del dret civil i mercantil a l’Escola Universitària de Negocis de Caixa Terrassa i amb l’idEC de la UPF.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada