diumenge, 16 de juliol del 2017

450) CRÒNICA QUATRE-CENTRES CINQUANTA DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

El  polèmic  Albert  Batlle. 
Albert Batlle a la corda fluixa com a director dels Mossos d’Esquadra.   
Més de 200 comuns crítics i stalinistes de debò fan una crida a boicotejar l’1-O.  



[Barcelona (República Catalana) 16/07/2017]   
L’AMIC DEL POBLE   

Llegim a VilaWeb que el nou conseller d’Interior de la Generalitat, Joaquim Forn, no ha assegurat la continuïtat d’Albert Batlle al capdavant dels Mossos d’Esquadra. Batlle n’és el director des del 2014 i Forn ha deixat la porta oberta a la seva sortida quan ha explicat que havia d’estudiar possibles canvis interns dins del seu departament. La proximitat del referèndum i el paper que poden jugar el cos dels Mossos l’1 d’octubre pot precipitar la decisió de prescindir de Batlle. Malgrat que els sindicats dels Mossos han demanat a Forn que mantingui el cos fora de debat polític, la possibilitat que el Govern espanyol intervingui la Policia Autònoma Catalana per a intentar aturar el referèndum d’autodeterminació no està descartada. A més, Batlle va assegurar enguany que en el cas que rebés una ordre de detenció del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, o la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, els Mossos actuarien en conseqüència. Així mateix, Batlle va ser regidor del PSC a l’Ajuntament de Barcelona entre el 1995 i el 2003 i també va tenir responsabilitats a la Diputació barcelonina. Entre el 2003 i el 2011, durant l’etapa del govern autonòmic  tripartit, va ser secretari de serveis penitenciaris rehabilitació i justícia juvenil a la Generalitat. El 2011 va ser nomenat director adjunt de l’Oficina Antifrau de Catalunya, i el 2014 el l’expresident Artur Mas va triar-lo per a dirigir els Mossos. A més del seu passat de càrrec electe del PSC, Batlle és en el punt de mira de la CUP-CC, que li va demanar la dimissió arran de l’actuació dels Mossos al Banc Expropiat de Gràcia l’any passat i, en una tensa compareixença posterior al Parlament en la qual la diputada Mireia Vehí i Batlle van encarar-se. A més,  la CUP-CC assegura que serà necessari que la Policia Autonòmica Catalana desobeeixi les possibles ordres de l’Estat espanyol. Tal com ha explicat el conseller Forn aquest matí, és previst que els pròxims dies estudiï una remodelació interna del Departament d’Interior. El futur de Batlle, ara per ara, és una incògnita, segons VilaWeb.

214 comuns crítics i stalinistes de debò fan una crida a boicotejar l’1-O  
Eulàlia Vintró 
214 militants destacats de Catalunya en Comú ha impulsat un manifest davant la convocatòria del referèndum de l’1-O en què demanen que no es cridi a la participació ni s’hi prengui part perquè, segons el seu parer, aquesta convocatòria no compleix les condicions per ser un referèndum “democràtic i efectiu”. Els signants del manifest ‘L’1-O’ no hi animem, contravenen, d’aquesta manera, la línia oficial dels comuns, que donen suport al referèndum com a eina de mobilització. Pels 214 militants crítics, CatComú “no pot avalar la convocatòria i celebració d’una consulta ni cap mobilització substitutòria que, a més de no ser un referèndum real, degrada el significat d’un instrument democràtic”.
Els impulsors del document consideren que la consulta de l’1-O no té les garanties necessàries, no reuneix les condicions de la Comissió de Venècia i “no interpel·la tota la societat catalana”.

Bertomeu, Pérez Moya, Vintró, Boada, López Bulla i 209 més signants  
Entre els signants hi ha el secretari general de Podem Barcelona i membre de la coordinadora de CatComú, Marc Bertomeu; l’exdiputat al Congrés per ICV i exdirector del Servei Català de Trànsit Josep Pérez Moya; l’exregidora i ex membre del govern de l’Ajuntament de Barcelona Eulàlia Vintró; l’exdiputat autonòmic per ICV i ex secretari d’Interior Joan Boada (que va fer empresonar Núria Pòrtulas i Enric Duran), i l’exsecretari general de Comissions Obreres Catalunya José Luis López Bulla.

L’aparell burocràtic d’ICV i de CCOO es rebel·la contra la coordinadora de Catalunya en Comú   

Un manifest signat per 214 stalinistes de debò, com ara Eulàlia Vintró, López Bulla, Joan Boada i Quim Brugué, es posiciona clarament contra el referèndum de l'1 d'octubre.   
L´exdiputat d´ICV-EUiA Joan Boada.
JOAN BOADA: Ex coordinador de les comarques gironines d'ICV, ex diputat del Parlament de Catalunya i ex secretari d'Interior de la Generalitat. Professor d'institut i afiliat a CCOO. "Tots els mals en tinc senyora: jacobí, stalinista de debò i repressor d'anarquistes, okupes, decreixentistes i social revolucionaris". Poca broma amb el profe.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada