dissabte, 1 de juliol del 2017

443) CRÒNICA QUATRE-CENTRES QUARANTA TRES DE LA CROADA DE L’ESPANYA NEGRA CONTRA LA GENT CATALANA

L'acte dels ajuntaments d'aquest migdia.
Ajuntaments pel referèndum vers insubmissió municipal/comunal. 
El món local ignora l’amenaça del Govern espanyol i es compromet amb el referèndum. 
Les alcaldesses i els alcaldes de l'AMI i de l'ACM signen un manifest de suport al referèndum i es comprometen a participar en l'organització de l'1 d'octubre. 
Les formacions dependentistes monàrquiques espanyoles PP i C’s, irades amb l’acte de les alcaldies en suport al referèndum. 
El ‘sí’ s’imposaria al referèndum de l’1 d’octubre i la participació seria del 54%, segons una enquesta de La Vanguardia. 
Un 62% dels enquestats creu que el Govern espanyol hauria de permetre el referèndum unilateral. 
Felipe VI condecora un assassí franquista i amenaça els catalans. 
Dóna un obsequi a Rodolfo Martín Villa. 


[Barcelona (República Catalana) 01/07/2017] 
L’AMIC DEL POBLE  

Primer acte aquest migdia vers la insubmissió municipal/comunal mentre ahir l’Ajuntament de Girona i el mateix president de la Generalitat, Carles Puigdemont, van fer aixecar el rumor popular d’una maledicció bíblica per haver rebut el rei d’Espanya a l’Auditori de la Devesa, amb un diluvi d’aigua i pedra sobre la ciutat quan encara sobrevolava la ciutat l’helicòpter dels Mossos d’Esquadra que guardava el Borbó.
Al Principat de Catalunya el debat ja no és entre República Catalana i monarquia espanyola hereva del franquisme, ara es tracta d’escollir entre una sobirana i sereníssima república socialista i democràtica de federacions de comunes i cantons lliures de Catalunya o un Estat capitalista català propi subjecte al capitalisme global. 

INSUBMISSIÓ DEMOCRÀTICA DE MÉS DE 500 ALCALDIES DEL PAÍS
Alcaldesses i alcaldes de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), més de cinc-cents, han signat un manifest en què es comprometen a cedir els espais municipals per al referèndum de l’1 d’octubre. Així doncs, nova amenaça del Govern espanyol contra els ajuntaments no ha generat cap efecte sobre la determinació del món local sobiranista.
El paranimf de la Universitat de Barcelona, ple de gom a gom, ha estat l’escenari de l’acte, titulat ‘Món local X referèndum’. A més, hi han assistit el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; el vicepresident, Oriol Junqueras; la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; el president de l’ANC, Jordi Sánchez; i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, a més d’alguns membres del Govern de la Generalitat. Diversos alcales han intervingut per a defensar el referèndum i la independència nacional catalana i s’ha emès un vídeo sobre els greuges de l’Estat espanyol respecte de Catalunya.
La presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, ha recordat l’inici del procés amb la manifestació contra la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut del 2010. Ha anunciat que es convidaran les ciutats agermanades amb els municipis catalans perquè facin d’observadors internacionals en el referèndum. “La por judicial no es podrà espantar. Els ajuntaments hem rebut molts atacs d’aquesta justícia polititzada. No tirarem enrere, no ho han aconseguit fins ara i no ho farem. Ens mantindrem ferms”, ha dit respecte de les amenaces judicials del Govern espanyol. “President, diputats: compteu amb el compromís del món local. No hi ha res més revolucionari i transformador que posar una urna”, ha sentenciat.
El president de l’ACM, Miquel Buch, ha defensat que el referèndum no és una dèria del president i del Govern de la Generalitat, sinó que ve de lluny: “És una dèria de la ciutadania, de centenars de milers de persones que han sortit al carrer a demanar democràcia i el dret de decidir”. Ha afegit: “Estem avalats per la ciutadania, per la democràcia i per un contracte inviolable”. “Avui agafem un compromís amb la unitat. Tots tenim un compromís i un paper”, ha dit. Seguidament, ha demanat al Govern i al president de la Generalitat que s’aixequessin i miressin enrere: “Estem amb vosaltres, som darrere vostre”. Les alcaldesses i els alcaldes s’han aixecat, han aplaudit i han cridat: “Votarem, votarem”. Buch ha clos: “Avui som darrere vostre, però l’1 d’octubre estarem al vostre costat per la dignitat del poble de Catalunya, dels que ja no hi són i dels que han de venir.” 
L’exalcalde de Cerdanyola del Vallès Antoni Morral ha llegit el manifest. En el text, les entitats convocants recorden que els consistoris són les institucions més properes als ciutadans i que gràcies a això poden “captar els anhels i necessitats” de les veïnes i dels veïns, que demanden un referèndum per a decidir el seu futur polític. Diuen que el món local “tornarà a estar al costat dels seus ciutadans i de les institucions del país” perquè es pugui fer el referèndum. 

“ARNES O URNES” 
Puigdemont ha agraït el suport dels batlles. “Avui en aquest lloc solemne, històric i carregat de raó, ens heu expressat el vostre compromís insubornable amb el referèndum”. Ha recordat que el Govern de la Generalitat va signar un compromís al Palau fa dos mesos. “Ens demanen garanties: vosaltres sou les garanties”, ha reivindicat. “Ara s’han donat que això va de debò. Ara troben motius de preocupació. De riure-se’n han passat a l’amenaça. És la demostració més clara de l’estat de por que s’ha apoderat de qui creia que ho tenia tot controlat. Tenen por i més que en farem”, ha dit. “O arnes o urnes”, ha clos, després de criticar que l’Estat espanyol té al·lèrgia i intolerància cap a la democràcia. 

“SALUT I REPÚBLICA”
Oriol Junqueras ha assegurat que només hi ha una legalitat i una sola legitimitat que es deriva de l’amor a les persones. Ha defensat que la mobilització popular és d’una gran importància per a fer front a la repressió de l’Estat espanyol. “Farem allò que ens pertoca i donarem l’oportunitat d’expressar-se al nostre poble. Salut i República”, ha afegit.
El cant d’Els Segadors ha clos l’acte.
Actualment, hi ha 787 municipis adherits a l’AMI, i 51 consells comarcals, diputacions i altres ens locals.
L’acte d’aquest migdia ha estat l’avantsala de la presentació dels detalls del referèndum per part de Junts pel Sí i la CUP-CC al Parlament de Catalunya, i de l’acte que prepara el Govern de la Generalitat al Teatre Nacional de Catalunya per dimarts.  

PP I CIUTADANS, AIRATS 
Imatge relacionada
Inés Arrimadas.
El PP i C’s han paït malament l’acte de les alcaldes i dels alcaldes sobiranistes de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), que ha tingut el suport del Govern de la Generalitat, del vicepresident Junqueras i del president Puigdemont. Com és habitual, les reaccions de l’unionisme s’han basat a desacreditar l’independentisme.
Segons que explica Europa Press, fonts del Govern espanyol considera que l’acte ha estat “una altra iniciativa fracassada dels independentistes”. Acusen el Govern de la Generalitat d’utilitzar els ajuntaments per a fugir de les seves responsabilitats i reiteren l’amenaça judicial de portar als tribunals tots els ajuntaments que col·laborin amb l’organització del referèndum. La Moncloa també diu que la convocatòria --que ha comptat amb cinc-cents alcaldesses i alcaldes-- ha quedat “lluny de les expectatives” perquè han representat ajuntaments de municipis petits que representen “un terç de la població”, en referència a l’absència de les alcaldesses de Barcelona i de l’Hospitalet de Llobregat i dels alcaldes de Lleida i de Tarragona, cosa que ha magnificat negativament el telediari de les 3 de la tarda de TVE.
Pel que fa a C’s, la líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, ha utilitzat el mateix argument: els alcaldes que avui han assistit a l’acte representen “només” el 43% dels catalans. Arrimadas ha assegurat que els independentistes fa molts anys que fan aquest tipus d’actes i que cada vegada “són menys”. Segons la portaveu de C’s, això demostra que el referèndum no es podrà fer. 

L’AJUNTAMENT DE BARCELONA REBUTJA UNA MOCIÓ QUE DEMANAVA NO PARTICIPAR EN EL REFERÈNDUM
Tant el PP com C’s obvien, no obstant això, que ahir l’Ajuntament de Barcelona va rebutjar una moció del PP que demanava de no participar en el referèndum. L’alcaldessa, Ada Colau, no ha assistit a l’acte d’avui, com la majoria dels alcaldes de Catalunya en Comú. Aquests estan a l’expectativa dels detalls que doni el Govern de la Generalitat sobre l’organització i de les garanties que tingui el referèndum anunciat, i és previst que s’expliquin dimarts. L’argument del PP i de C’s cauria pel seu propi pes en cas que Barcelona i els altres ajuntaments governats pels comuns, a més d’alguns dels del PSC que ja han manifestat en aquesta línia, decidissin finalment de col·laborar en l’organització del primer d’octubre. Així mateix, tampoc han tingut en compte que diversos alcaldes sobiranistes no han pogut assistir a l’acte d’avui per qüestions d’agenda, però que igualment han signat el manifest.  

SEGONS LA VANGUARDIA EL SÍ S’IMPOSARIA L’1 D’OCTUBRE 
El ‘sí’ a la independència guanyaria el referèndum de l’1 d’octubre i la participació seria del 54%, segons una enquesta que ha publicat La Vanguardia. Els partidaris de la independència obtindrien el 42,5% dels vots, mentre que els contraris es quedarien en el 37,6%. La suma (80%) implica que, un cop descomptat el 20% de vots blancs i nuls, el ‘sí’ superaria la barrera del 50% amb claredat.
Un 62% dels enquestats creu que el Govern espanyol hauria de permetre el referèndum unilateral, un 16,6% aposta per anar als tribunals i només un 10,8% per la suspensió de l’autogovern de Catalunya. L’enquesta mostra que el 71,7% es manté ferm al costat del referèndum d’independència com la millor eina per a decidir el futur polític del Principat.
Tanmateix, els resultats indiquen que només un 11,9% creu que s’arribarà a la independència amb el referèndum, mentre que gairebé un 28,7% pensa que el procés desembocarà en unes eleccions i un 28,5% encara veu possible una sortida negociada entre la Generalitat i l’Estat espanyol. Només un 17,4% opina que el procés acabarà amb la suspensió de l’autonomia. El sondatge, de GAD3, es va fer entre els dies 23 i 29 de juny. 

MARTÍN VILLA CONDECORAT PEL REI AL CELEBRAR LA CLAUDICACIÓ FA 40 ANYS DEL PCE, PSOE I CONVERGÈNCIA

El Borbó obsequiant Martín Villa.
El rei Felipe VI va intentar demostrar les fortaleses de l'Estat espanyol, cada dia més arnat, al Congrés dels Diputats, també arnat i corcat, en una intervenció per a celebrar els 40 anys de les eleccions del 15 de juny de 1977. Com sol ser habitual, els discursos del monarca solen estar carregats de paraules però acaben dient molt poc. La intervenció del Borbó avui es podria resumir amb aquests dos titulars. Durant el discurs, Felipe VI ha arribat a dir que "fora de la llei" només hi ha "arbitrarietat, imposició, inseguretat i, en últim extrem, la negació mateixa de la llibertat". Una clara referència al repte titànic que vol aconseguir Catalunya amb tot l'Estat en contra: votar aquest proper 1 d'octubre. Per si no fos poc, Felipe VI ha lloat la Constitució de 1978 com a garant de la unitat d'Espanya. Esquerra Republicana no ha assistit a l'acte d’afirmació monàrquica i el PDeCAT ha mostrat urnes un cop ha finalitzat el seu discurs. 
http://www.directe.cat/imatges/noticies/villa-franco.jpg
Martín Villa saludant a Franco 
Tot el discurs del Borbó ha quedat deslegitimat, després d'un llarg al·legat a la llibertat i la democràcia que ha aconseguit i consolidat l'Estat espanyol en els últims 40 anys, quan ha condecorat un ex franquista com Rodolfo Martín Villa. De fet, l'exministre de Governació franquista té una ordre de recerca i captura internacional per crims de lesa humanitat comesos durant els Successos de Vitòria de 1976, 20 21 que Espanya ha decidit no aplicar i on van morir 5 persones. Vergonya, vergonya i vergonya d’aquest règim monàrquic, sobretot per a totes i per a tots els varem ser torturats en les comissaries espanyoles essent ministre Martín Villa i president de govern Adolfo Suárez.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada