dijous, 1 de juny del 2017

Vilajuïga i Sescebes, demandats pel pagament a l’AMI

Joana Cobo, alcalessa de Vilajuïga.
L’Estat espanyol porta els dos ajuntaments de l’Alt Empordà al tribunal per haver pagat la quota a l’entitat independentista municipalista   







TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 01/06/2017 
Vilajuïga/Sescebes (Alt Empordà).-    

Llegim en la premsa convencional comarcal que l’Estat espanyol no afluixa d cap manera en la seva croada unionista contra els ajuntaments considerats sospitosos de donar suport al procés independentista català. Dos casos més s’han afegit a la llista a l’Alt Empordà, els ajuntaments de Vilajuïga i de Sescebes (on hi ha la bases militar espanyola de l’Albera), que han estats demandats per haver pagat la quota de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). A Vilajuïga, l’alcaldessa, Joana Cobo (ERC), confirma que l’Ajuntament està citat al tribunal el 23 de juny. L’Ajuntament de Vilajuïga paga trimestralment la quota a l’AMI i l’alcaldessa interpreta que és a través dels comptes i factures que el Consistori presenta regularment a l’administració, que l’Estat espanyol ha detectat el pagament a l’entitat independentista.
L’Ajuntament va rebre la denúncia fa un parell de mesos i es defensarà amb un advocat i els serveis jurídics que l’AMI posa a disposició dels ajuntaments denunciats. La republicana Cobo no es mostra gaire preocupada, i explica que la denúncia no els farà canviar de posició: “Farem el que hem de fer i ho continuarem fent”, diu l’alcaldessa.
A Sant Climent Sescebes la denúncia de l’Estat espanyol va arribar a l’Ajuntament el dimarts. En declaracions a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), l’alcaldessa, Olga Carbonell, explica que, segons es dedueix de la denúncia, l’Estat espanyol reclama la nul·litat de l’acord de ple a través del qual s’acordava pagar els abonaments del 2015 i el 2016 per aquesta quota anual de 75 euros, com a soci de l’AMI.
Segons l’alcaldessa, “l’Estat entén que amb els fons de l’Ajuntament no es poden pagar entitats amb finalitat clarament independentistes”. Com en el cas de Vilajuïga, Carbonell diu que estan tranquils, que ja ho tenen en mans d’un advocat i que aniran a judici el 18 de juliol per defensar la seva posició. “Políticament ens sorprèn relativament perquè no som els primers afectats per aquesta manca de llibertat de retallar qualsevol acció que pugui semblar contrària a unes idees”, hi afegeix l’alcaldessa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada