dimecres, 21 de juny de 2017

Una plataforma intentarà frenar un macro-càmping projectat a Garriguella

Salvem Garriguella considera que la iniciativa perjudica el municipi   
                                                                                                           La reunió celebrada ahir a Garriguella i en la qual es va constituir formalment la plataforma. 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 21/06/2017   
Garriguella (Albera, Alt Empordà).-    

Segons un despatx de l’Agència Catalana de Notícies veïnes i veïns opositors al projecte d'un macro-càmping a Garriguella (Albera, Alt Empordà) han constituït una plataforma Salvem Garriguella amb l'objectiu d'aturar la tramitació de la iniciativa. Salvem Garriguella, que compta amb el suport de l’entitat IAEDEN-Salvem l'Empordà, considera que l'equipament (amb capacitat per a unes 2.000 persones) respon a un model econòmic i turístic "caduc" i que tindrà un gran impacte sobre el municipi i la comarca. Per això, han elaborat un manifest on demanen a l'Ajuntament que no tiri endavant l'aprovació provisional del projecte i al Departament d’ Urbanisme de la Generalitat, que garanteixi la protecció d'aquest espai que, asseguren, està inclòs al Pla Territorial Parcial de Comarques Gironines i al Pla Director Urbanístic de la Serra de Rodes.
IAEDEN van posar en alerta el municipi a principis d'any. Aleshores van demanar que s'aturés la tramitació d'aquest complex, amb capacitat per a 2.000 persones en un municipi de poc més de 800 habitants. La iniciativa contempla fer un càmping en uns terrenys de 17,5 hectàrees amb 665 parcel·les, la meitat de les quals (330) serien amb bungalous. A més, segons els opositors, el projecte preveu altres equipaments com un restaurant, un supermercat, un bar i un auditori amb una "edificabilitat de 8.700 metres quadrats".
Es considera que l'actuació tindrà un impacte paisatgístic molt gran i que, a més, respon a un model econòmic "caduc" que només beneficia "promotors i especuladors". A les queixes d'aquest col·lectiu s'hi ha sumat ara una plataforma de nova creació, que també vol aturar el procés. L'ens es va constituir formalment aquest dimarts després d'una reunió al municipi i ja han anunciat una trobada reivindicativa per al proper 9 de juliol amb l'objectiu de donar a conèixer el projecte sobre el terreny.
A més, s’ha elaborat un manifest on demanen a l'Ajuntament que aturi la tramitació i "reflexioni". També es dirigeixen a Urbanisme, a qui reclamen que revisi el projecte i garanteixi "la protecció dels terrenys que li atorga el Pla Territorial Parcial de Comarques Gironines (sòl de protecció paisatgístic i agrari) i el Pla Director urbanístic de la Serra de Rodes (sòl de protecció territorial)".
El portaveu de la plataforma, Joan Salmeron, diu que el projecte "supera tota lògica" i que no és bo per a Garriguella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada