dilluns, 5 de juny del 2017

Ultres del Girona F.C. agredeixen un aficionat antifeixista

Angel Valls.
El passat dissabte 20 de maig, ultres del FC Girona van protagonitzar una agressió feixista al centre de Girona. 
L’agressor ha estat identificat presumptament com a Àngel Valls.  
Àngel Valls, neonazi aficionat del FC Girona i simpatitzant del Gerunda Sud, segons ARIET.CAT .   
 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 05/06/2017   
Girona (Gironès).-   

Llegim a ARIET.CAT que a mitjanit del dissabte 20 de maig un parell de joves de 18 anys, en Xavi i l'Arnau, creuen la plaça Catalunya de Girona i es dirigeixen cap al carrer del Carme. Han sortit del Casal Independentista 4 Rius, okupat ara fa tres anys i amb una ordre de desallotjament imminent. Havien celebrat la que havia de ser la darrera vetllada al Casal i un cop acabada la festa se'n van a buscar uns amics. Ells encara no ho saben, però els segueix un cotxe gris amb 3 o 4 persones a dins.
Davant de la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Vista Alegre, el cotxe alenteix la marxa i el copilot baixa la finestreta i els proposa anar-se’n a pegar: “Ens van dir que què ens semblava si ens pegàvem dos contra dos en un carrer paral·lel”. Els joves no en fan cas i apressen el pas. Quan creuen el riu cap al carrer Bisbe Lorenzana, el cotxe accelera però no els arriba a atrapar perquè els separa el pont. Els dos nois continuen caminant de pressa fins arribar a l’estació de Renfe, on tenen el cotxe aparcat. Sota les vies, a l’alçada del passeig d’Olot, apareixen dos individus encaputxats i amb la cara tapada. A partir d’aquí, en Xavi explica que tot passa molt ràpid: “em demanen que em tregui la samarreta del FC Girona i la dessuadora que diu 'Antifeixistes'”. Davant de la negativa, un d’ells li clava cops de puny a la cara i puntades de peu. “Tan sols em va pegar ell, el de darrere, que era més gros, no va intervenir”. “Quan va acabar de colpejar-me, ens va dir que correguéssim”, afegeix. ARIET.CAT li pregunta si va reconèixer l'agressor i ens diu que era el copilot del cotxe que els havia increpat davant la comissaria dels Mossos. "No el coneixia, però després fent cerca al Facebook el vaig identificar".
El 22 de maig, primer dia laborable després dels fets, en Xavi va presentar una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra. Li van dir que ja el trucarien perquè identifiqués l’agressor en una roda de reconeixement. Encara no l’han avisat. El seu company va trucar el 112 quan va veure que els agressors s’acostaven en el moment dels fets. Els Mossos els hi van dir que enviarien una patrulla “a veure com estava la cosa”. La patrulla tampoc va arribar, segons ambdós nois, tal com recull ARIET.CAT.  

ÀNGEL VALLS, NEONAZI AFICCIONAT DEL FC GIRONA i SIMPATITZANT DEL GERUNDA SUD  
Tal com va publicar ARIET.CAT el febrer del 2015, el Gol Sud de l’estadi de Montilivi,  s’ha convertit en l’escenari idoni perquè elements d’extrema dreta i neonazis facin proselitisme emparant-se en un suposat grup que anima el FC Girona. Entre les seves files ARIET.CAT va aconseguir identificar almenys dos dels individus que van assaltar un col·legi electoral a Girona durant la consulta del 9-N. Les pintades d’aquesta grada d’animació amb simbologia nazi a les parets de Girona, el llançament de bengales al Centre Social Okupat Kan Kolmo, el llançament de pedres al Casal Independentista 4 Rius i diverses agressions nocturnes, són actes que els moviments socials gironns han vinculat de manera més o menys directa a aquesta grada d’animació.
Segons ARIET.CAT, de fet, la majoria d’agressions tenen un punt en comú: hores abans s’ha celebrat un partit del FC Girona, tal com ens assegura un dels membres del Casal 4 Rius: “Alguns no són de Girona i el camp acaba esdevenint un punt de trobada”, afegeix. I aquell dia tampoc va ser una excepció, efectivament el FC Girona havia jugat aquella tarda a Montilivi, a les 7 de la tarda, amb l’Alcorcón.  

UN PAS MÉS ENLLÀ, DE CACERA AMB PREMEDITACIÓ 
En aquest cas, però, tot sembla indicar que han anat un pas més enllà de les seves activitats habituals. Era una acció molt premeditada. Coneixedors que el Casal 4 Rius celebrava la seva darrera vetllada, es van situar a la plaça Catalunya, un lloc d’intersecció quasi inevitable pels que sortien del 4 Rius. “Van sortir de cacera”, assegura en Xavi, que ha identificat el seu agressor com Ángel Valls. En el seu perfil de Facebook s’exhibeix amb unes bengales en una entrada en què Raúl Galán --assaltant d'un col·legi electoral a Girona durant el 9-N i membre de les Joventuts Identitàries de PxC-- li pregunta per la foto, i Ángel Valls li contesta que “faltan fotos así en Montilivi”. Segueixen desenes de comentaris en què Valls fa consideracions sobre la “raça europea” i demostra que era un assidu de la coneguda llibreria neonazi Europa de Barcelona, clausurada per l’Ajuntament barceloní el juliol de l’any passat. Les vinculacions de Valls amb el FC Girona s’evidencien amb diverses fotografies en què es troba al camp de Montilivi rodejat de membres del Gerunda Sud.
La celebració de l’ascens de diumenge del FC Girona deixa amb preocupació i un regust agredolç en Xavi, els seus companys i altres gironines. Consideren que el club no ha resolt el problema al Gol Sud i que l’ascens a primera serà una ocasió d’or per multiplicar el proselitisme neonazi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada