dimarts, 13 de juny del 2017

Rebuig del ple de Girona a la nova línia elèctrica de la MAT entre Juià i Medinyà

Subestació de Juià. 
El PP va votar en contra la moció i Ciutadans es va abstenir.  
Contractació d'advocat contra Agissa.  





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 13/06/2017    
Girona (Gironès).-    

Ahir la CUP-Crida per Girona va proposar en el ple municipal que es posicionés en contra de la construcció de la línia d’alta tensió que ha projectat Red Eléctrica de España (REE) per unir la subestació elèctrica de Juià i la de la Farga 3, a Medinyà, travessant els municipis de Celrà, Bordils i Cervià de Ter, tots en la comarca del Gironès. La moció destacava que la nova línia d’alta tensió suposarà “una nova agressió al patrimoni natural i paisatgístic de la zona”, i comporta “un augment dels riscos per a la salut derivats dels camps electromagnètics”. La CUP-Crida per Girona també va criticar el fet que el model del projecte de Red Elèctrica Espanyola, basat en el transport a llargues distàncies, és “caduc i ineficient”. D’aquesta manera, es va denunciar el fet que “es continuï potenciant un model energètic fet a mida dels interessos econòmics del lobby energètic”, en comptes de dedicar tots els esforços “a bastir un sistema energètic on les renovables assoleixin amb rapidesa el major pes possible”. Davant d’això, el grup municipal s’ha posicionat al costat de tots els ajuntaments afectats, que han presentat al·legacions en contra del projecte, i ha mostrat el seu suport a la plataforma Salvem la Llera del Ter.
També va reclamar al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya que es posicioni inequívocament en contra de la imposició d’aquest projecte i doni suport a les reivindicacions dels municipis per on passaria la línia.

APROVACIÓ DE LA MOCIÓ CONTRA RED ELÈCTICA ESPANYOLA   
Finalment, els grups municipals de CiU/PDeCAT, del PSC i ERC-MES van donar suport a aquesta moció de la CUP-Crida per Girona de rebuig municipal i oposició política a la línia d’alta tensió entre Juià i la Farga 3. Així, amb aquests 22 vots --el PP i va votar en contra i Ciutadans es va abstenir-- el ple va fer costat als ajuntaments de Bordils, Celrà i Cervià de Ter, que n’han denunciat el projecte de REE. El grup del PP va considerar que la línia era “necessària”.

L’AJUNTAMENT CONTRACTA UN ADVOCAT PER CONTRARESTAR AGISSA 
Segons l’Agència Catalana de Notícies durant el ple municipal de Girona s'ha ratificat un decret d'Alcaldia a través del qual l'Ajuntament de Girona contracta un advocat per contrarestar les accions d'Agissa. El Consell d'Administració va aprovar contractar un nou servei d'advocats i des de la part pública (que suposa el 20% i la representen els ajuntament de Girona, Salt i Sarrià) se sospita que volen obstaculitzar la petició d'informació que es fa des dels diferents consistoris. Per això, ja van votar en contra durant el Consell d'Administració però com que la part privada és majoria (Girona SA té el 80%) el punt es va aprovar. Per intentar impugnar aquell acord, l'Ajuntament de Girona ha decidit contractar un advocat per tal que emprengui les accions judicials necessàries.
Per part de la CUP-Crida per Girona, el grup municipal que ha forçat la investigació judicial d'Agissa, el regidor Lluc Salellas ha mostrat el seu suport a la decisió del govern. Ha aprofitat també per recordar que l'alcaldessa, Marta Madrenas (PDeCAT), es va comprometre a portar al ple d'abril una auditoria sobre la situació de l'empresa mixta d'aigües. L'alcaldessa ha reconegut que el treball és feixuc des del punt de vista tècnic i, per això, ha afirmat que necessiten una mica més de temps. També apunta que, quan es disposi de tota la informació, s'obrirà el debat sobre quin model de gestió s'ha d'impulsar, ja que la concessió amb Agissa acaba el 2020.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada