dissabte, 3 de juny del 2017

Protesta pel pròxim homenatge a la OAS per fer a Perpinyà

Com cada any, quan s'apropa aquest homenatge, afloren les protestes   
Acte a Perpinyà contra l'homenatge a l'estela de la vergonya al cementiri nord de la ciutat.









TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 03/06/2017  
Perpinyà (Rosselló).-   

Com cada any a Perpinyà (Rosselló) sindicats, associacions i formacions d’esquerres fan patent la seua protesta per l’homenatge que, el dimecres 7 de juny, tindrà lloc al cementiri del nord, on hi ha l’anomenada Stèle de l’OAS.  En aquesta estela hi ha els noms dels caps de la OAS,  Bastien-Thiry, Degueldre, Dovecar i Pietgs afusellats per haver fomentat atemptats i assassinats a Algèria.
Jacky Malléa, de l’association Pieds noirs progressistes, assegura que: “Aquesta estela és una provocació per a les famílies de les víctimes de la OAS i els morts francesos i algerians de la guerra d’Algèria. Cal acabar amb aquesta estela que desfigura aquest cementiri. Seria suficient que l’alcalde exigeixi als propietaris de l’estela, l’Adimad (Association d’anciens détenus et exilés politiques de l’Algérie française) que la retiren però això no va en aquest sentit amb Jean Marc Pujol, que vol batejar carrers de Perpinyà amb els  nom del membre  de la OAS Pierre Sergent i d’un instigador del cop d’estat d’Alger, Hélie de Saint-Marc”.

L’ALCALDE DE PERPINYÀ DEFENSA L’ESTELA 
L’alcalde de Perpinyà, Jean Marc Pujol, davant aquestes critiques de la seva intenció de batejar els carrers perpinyanesos amb aquests noms, respon que “Saint-Marc va formar part de  la Resistència quan els comunistes signaven el pacte germano-soviétic i Maurice Torrès desertava! És una personalitat excepcional de la  resistència al nazisme i de la defensa de l’Algèria francesa, i Pierre Sergent també va formar part de   la Resistència. Són referències històriques que mereixen que es tingui en compte tota la seua vida”. En quant a les protestes per l’homenatge a la OAS l’alcalde afirma: “Preferiria que proposessin la construcció d’una estela a la memòria dels 150 milions de víctimes del comunisme! Porten un combat de darrere guarda, i es manifesten contra quatre persones afusellades, això els permet oblidar les víctimes del comunisme”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada