dilluns, 19 de juny del 2017

Presentació del llibre "La Rosa Roja". Biografia gràfica sobre Rosa Luxemburg, de Kate Evans a l'Anònims de Granollers

Amb Josefina L. Martinez, editora i traductora. 
Dimecres, 21 de juny a les 19 hores. 






La biografia de Rosa Luxemburg està travessada per tants esdeveniments històrics, experiències revolucionàries i moments dramàtics, que podrien omplir el guió de diverses pel•lícules. Rosa Luxemburg va viure temps intensos: va néixer el mateix any de la Comuna de París i va morir assassinada als 47 anys durant la insurrecció alemanya el 1919. Va viure la seva vida amb els ulls oberts, amb una personalitat revolucionària brillant. Va ser al mateix temps una gran teòrica marxista, un agitadora de masses i una revolucionària integral, el seu lema era: "primer, l'acció", dotada d'una força de voluntat indestructible per transformar la realitat.
A La Rosa Roja, l'escriptora i il•lustradora britànica Kate Evans capta amb emoció i creativitat alguns d'aquests instants més emotius i decisius de la seva vida, a través de vinyetes on es barregen diàlegs personals, fragments de la seva correspondència i els seus treballs teòrics. Un llenguatge gràfic molt actual que permet arribar a noves generacions que s'acosten per primera vegada a la vida de Rosa Luxemburg.
Tant per
 als que ja la coneixen, com per als que volen endinsar-se per primer cop a l'apassionant vida i militància política de Rosa Luxemburg, La Rosa Roja és una excel•lent porta d'entrada. De manera acurada i estètica, amb captivadores dibuixos i diàlegs que van acompanyant cada etapa de la seva existència fins al seu assassinat el 1919, la novel•la gràfica de Kate Evans transmet d'una manera apassionant la voluntat incommovible de la revolucionària polonesa per superar tots els obstacles.
Ja des de petita, Rosa va haver d'enfrontar problemes físics que li van deixar marques corporals com una primerenca renguera; la persecució russa cap als jueus a Polònia llevant-li drets bàsics, l'opressió cap a les dones pròpia de l'època, que els impedia estudiar i desenvolupar les seves destinacions lliurement; a més d'afrontar llargs anys de presó producte del seu rebuig contundent a la Primera Guerra Mundial. Rosa es va oposar a tots ells amb bravura, fent prevaler els més íntims desitjos i somnis, sempre associats a la militància revolucionària i a les lluites de la classe treballadora pel seu alliberament.
★ Anònims ★
/// menjars i pensars ///
Ricomà 57 08401 Granollers
Tel. 93 860 07 89
Agregeu-vos a la nostre pàgina de Facebook per a estar al corrent  
de les nostres xerrades, col·loquis, concerts, exposicions... 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada