dilluns, 19 de juny del 2017

L'Estat veu inconstitucional una proposta per impedir la recerca de petroli al Mediterrània


Foment i Mines informen negativament d'una Proposta de Llei que és al Congrés de Diputats i evitaria prospeccions davant la Costa Brava   






TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 19/06/2017   
Cadaqués/Roses/l’Escala (Alt Empordà).-   

Llegim en la premsa convencional gironina que el propòsit d'impedir prospeccions petrolieres al fons de la Mediterrània, on hi ha una sol·licitud pendent de resolució que afecta la costa gironina, ha topat amb informes negatius del Ministeri de Foment i de la Direcció General de Política Energètica i Mines. Els seus arguments principals són incompatibilitats amb la Llei del Sector d'Hidrocarburs i una invasió de competències de l'Estat capitalista espanyol dels Borbons, que justifiquen perquè els impulsors de la protecció han presentat una Proposició de Llei a través del Govern balear. Precisament, aquesta administració és la que acaba de rebre els informes, un mes després que el Congrés de Diputats qualifiqués la Proposició de Llei i la deixés a punt per iniciar la tramitació. Aquest moment --i no les valoracions negatives que s'hi han avançat-- és el que espera l'Aliança Mar Blava, una plataforma balear que aglutina un centenar d'administracions públiques, entitats socials i col·lectius professionals privats que, en els últims anys, ha liderat l'oposició a les prospeccions sísmiques per buscar gas o petroli al Mediterrani. La seva organització respon al fet que el gruix de peticions per dur a terme aquesta activitat afecten àrees que s'estenen entre les Illes Balears i el golf de Lleó.

TRES PROJECTES EMPRESARIALS CONTRA LA COSTA BRAVA  
Fins l'estiu passat, tres projectes d'aquest tipus amenaçaven la Costa Brava. El juliol de 2016, el Ministeri d'Agricultura en va arxivar un de promogut per l'empresa alemanya Services Petroliers Schlumberger. Un altre, de la noruega Spectrum Geo Limited, va seguir el mateix camí al gener. I, ara, segueix obert l'impulsat per la filial espanyola de la britànica Cairn Energy, que preveu treballar en una superfície submarina que s'acosta fins a només 31 quilòmetres de la Costa Brava.

«VICIADA D’INCOSTITUCIONALITAT» SEGONS L’ESTAT CAPITALISTA ESPANYOL  
La Proposició de Llei registrada al Congrés de Diputats va sorgir de l'Aliança Mar Blava i la va tramitar el Parlament balear, tal com estableix la Constitució del Regne d’Espanya. L'Estat monàrquic, però, afirma el contrari i n'ha informat negativament perquè, en paraules de la directora general de Política Energètica i Mines del Govern espanyol, «està viciada d'inconstitucionalitat, per ser extraterritorial i envair la competència estatal sobre el mar territorial».

«AUTÈNTIC DESVARI» DEL GOVERN RAJOY 
La plataforma promotora de la proposta ha rebut aquesta valoració com un «autèntic desvari» i assenyala que si el Parlament Balear va portar la Proposició de Llei al Congrés va ser, justament, perquè són conscients que la gestió d'hidrocarburs a la  Mediterrània és competència estatal.

CONFEDERACIÓ MEDITERRÀNIA OCCIDENTAL ENFRONT MADRID I PARÍS 
Per tot això, cal uns Països Catalans que deixin de ser colònia de les Castelles i trencat amb la Metròpoli espanyola forgin una Confederació lliure, aplegant també les terres d’Aragó  i Occitània enfront els estats d’Espanya i de França. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada