dimecres, 7 de juny de 2017

L’Ajuntament de Figueres s’adhereix a la Xarxa de Municipis LGTBI

Joan Bosch BoschLGTB Violeta Alt Empordà vol treballar de forma conjunta amb les AMPES per prevenir conductes LGTBIfòbiques.  

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 07/06/2017   
Figueres (Alt Empordà).-   

Llegim en la premsa convencional comarcal que com s’havia anunciat el ple municipal de Figueres (Alt Empordà) de juny va aprovar l’adhesió de l’Ajuntament a la Xarxa de Municipis LGTBI. Aquesta xarxa té la missió de fomentar que els pobles i ciutats de Catalunya impulsin polítiques adreçades a avançar en el respecte i reconeixement de les diverses orientacions afectives i sexuals, lluitant obertament contra la LGTBIfòbia, tot coordinant-se per assolir aquests objectius d’una manera col·laborativa i eficient. Segons LGTB Violeta, l’adhesió a aquesta xarxa implica desplegar en l’àmbit municipal la Llei 11/2014 per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.
Figueres es converteix en la segona localitat de les comarques gironines en sumar-se a la Xarxa de Municipis LGTBI que, a més, proporciona eines per lluitar contra la LGTBIfòbia compartides pels diferents municipis que en formen part.
Aquesta és la segona moció que presenta al ple municipal figuerenc, ja que a l’anterior plenari ja es va aprovar donar suport a la iniciativa Trans ‘Forma la Salut’, que proposa un canvi del model sanitari en l’atenció a les persones trans, que sigui més respectuós. La presentació de mocions no és l’únic espai de treball de l’entitat en l’àmbit institucional: actualment els seus membres participen en la Comissió per redactar un protocol contra la LGTBIfòbia a Figueres i han fet alguna formació per al Consell Comarcal, en el marc del Curs de Salut Jove. Un dels objectius de l’entitat és oferir tallers i xerrades a l’alumnat de les escoles i treballar de forma conjunta amb les AMPES per prevenir conductes LGTBIfòbiques.
L’associació LGTB Violeta Alt Empordà treballa per a la visibilització del col·lectiu a la comarca des de la seva constitució, al novembre del 2016. Es reuneix cada divendres de les 17 a les 19 h al Centre Cívic de la Creu de la Mà. Per als pròxims mesos estan treballant en l’organització d’un acte per presentar el col·lectiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada