dimarts, 20 de juny del 2017

La Diputació de Girona, en contra de la nova línia que connectarà la MAT amb la subestació de Jui

Els diputats, alçant la mà per aprovar per unanimitat la moció en contra de la línia d'alta tensió. ACN
Els diputats, aprovant per unanimitat la moció en contra de la línia d'alta tensió. 
La moció critica que no s'ha justificat la necessitat de la infraestructura   



TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 20/06/2017   
Juià (Gironès).-   

Segons un despatxa de l’Agència Catalana de Notícies aquest dimarts hi ha hagut un suport unànime als consistoris que s'oposen a la línia elèctrica d'alta tensió que Red Eléctrica Espanyola (REE) vol fer al Gironès. La nova infraestructura connectarà la futura subestació de la MAT a Sant Julià de Ramis (de la qual ara n'han començat les obres) amb la subestació d'Endesa a Juià. En total, tindrà 5,6 quilòmetres i una vintena de torres d’alta tensió. La línia, que té un pressupost d'1,89 MEUR, afectarà cinc termes municipals: Juià, Celrà, Bordils, Cervià de Ter i Sant Julià de Ramis.
Red Eléctrica Espanyola en justifica la necessitat perquè, a través d'aquesta línia, la xarxa de distribució en aquesta zona del Gironès quedarà més mallada. És a dir, que si hi ha qualsevol incidència, es minimitzarà el risc que hi pugui haver talls de subministrament.

UN PROJECE EN TRAMITACIÓ 
Els ajuntaments afectats s'han posicionat clarament en contra, han presentat al·legacions i al mateix temps sha creat una plataforma per canalitzar l'oposició contra aquesta nova línia. Alguns ajuntaments com Celrà i Girona ja han aprovat una moció en contra de la línia i ara ho ha fet també la Diputació de Girona. L'encarregat de defensar el text ha estat el diputat de la CUP, Lluc Salellas, que ha criticat que la nova obra tindrà un impacte ambiental important i afectarà territoris que la Diputació fa anys que intenta protegir. "La línia es carrega acords de protecció del patrimoni que es van aprovar fa anys", ha manifestat. El diputat ha assegurat que la missió de la Diputació és donar suport als municipis i, en aquest cas, també als pobles que defensen un model energètic alternatiu perquè consideren que l'actual "és caduc". "La CUP ho ha tingut sempre clar i celebrem que partits com el PDeCAT també s'ho plantegin així", ha afegit.

EXPLICACIONS SOBRE MOCIONS APROVADES 
D'altra banda, el diputat de la CUP ha demanat explicacions al govern de la corporació gironina sobre alguns acords presos a través de mocions. Segons Salellas, fins ara el 85% de les mocions han prosperat per unanimitat i ha demanat l'estat d'execució d'algunes d'elles. Concretament, l'acord per impulsar les vegueries, en favor de la banca ètica, per a la retirada de medalles franquistes, per a l'elaboració d'un pla estratègic d'energies renovables i per donar més suport i recursos a la lluita contra la violència masclista.
El president de la Diputació de Girona, Pere Vila, ha avançat que en algunes de les mocions ja s'hi està treballant i que el detall li faran arribar a través d'un informe. En el cas de les vegueries, ha apuntat que és competència del Govern de la Generalitat de la Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada